Ліміт виплат за «європротоколом» наразі складає 50 тисяч гривень. Найближчими місяцями його планують підвищити до 80 тисяч гривень. Норми нового закону направлені на те, щоб водії використовували такі протоколи, не викликаючи поліцію на місце незначних ДТП. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Нагадуємо, що «європротокол» — це спрощена процедура оформлення ДТП без участі поліції за допомогою спеціального бланку, яка діє в Україні вже 9 років. Такий документ є підставою для оформлення автотранспортної пригоди в страховій компанії та подальшої виплати страхового відшкодування по ОСЦПВ постраждалій стороні.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Зважаючи, що чималий відсоток ДТП в Україні складають невеликі аварії без жертв та з незначними збитками, водії не завжди поспішають користуватися «європротоколами». Основні причини: частина кермувальників не визнає своєї провини, інші не хочуть заповнювати бланк, аби не допустити помилок в документі і втратити виплат від страхової.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

«На етапі запровадження «європротоколів» не всі знали, як їх необхідно заповнювати. Також був певний формалізм в опрацюванні документів з боку страхових компаній. З появою електронної версії протоколів все стало в рази зручніше. Тепер просто необхідно слідкувати за тим, що написано на екрані вашого смартфона», — коментує автоюрист Богдан Глядик.

Крім того, збільшення виплат до 80 тисяч гривень передбачає, що водії не будуть боятися помилитися з визначенням суми збитку. Нового ліміту буде достатньо для покриття більшої частини заявлених пошкоджень у транспортному засобі.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Зауважимо, «європротокол» можна оформити як у паперовому, так і в електронному вигляді на сайті «Моторно (транспортного) страхового бюро».

Раніше повідомляли, українці відмовляються "годувати" страхові компанії: авто після ДТП доводиться ремонтувати власним коштом.

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.