Чорний кеб — легендарне і найвідоміше таксі Лондона. Одну з таких унікальних і рідкісних автівок відшукали журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Таксі-кеб — справжній символ Великої Британії. Унікальний автомобіль 1968 року прибув до України з аукціону. Машина повністю зберегла свій автентичний вигляд і є абсолютно оригінальною.

«Це одна із найвпізнаваніших машин. Візитна картка столиці Великої Британії. Кожен, хто хоча б дотично знайомий з історією Англії, її автопарком, знає цей автомобіль», — каже співробітник музею «Фаетон» Семен Мушер.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Діаметр розвороту кеба — всього 8,5 метрів, аби було легко маневрувати вузькими вулицями Лондона. Незважаючи на великий розмір, автомобіль дуже динамічний і легкий в керуванні. Також кеби відрізняються надзвичайною витривалістю. Проїжджаючи щороку по 140 000 км, вони зберігають чудовий вигляд і технічні показники навіть після багатьох років експлуатації.

Салон комфортний і просторий, має високу стелю і низьку підлогу. Місце між водієм і пасажирами відокремлене спеціальною прозорою стінкою. Авто розраховане на п’ятьох людей, а брати пасажирів на переднє сидіння таксистам заборонено.

Крім того, щоб стати таксистом авторитетного кеба в Лондоні, треба складати спеціальний іспит на знання вулиць міста. Водії інколи роками готуються до іспиту, тому більшість лондонських таксистів — корінні жителі міста.

Кеби вважаються одними із найдорожчих таксі світу, проте послугами цього елітного авто можна скористатися безкоштовно напередодні Нового року. У водіїв кебів є традиція — дарувати поїздку в період новорічних свят.

Нагадаємо, що унікальний Москвич, який був створений для ралі збираються продати: 1,1 млн за раритет.

Раніше повідомляли, що українцям показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, в мережі продають раритетний "Запорожець" за копійки – тільки подивіться на цей колір