Стало відомо про те, що біля станції "Вернадського" випала рекордна кількість снігу. Висота опадів така, що засипало навіть гнізда місцевих жителів - пінгвінів.

Про це стало відомо завдяки публікації на сторінці Національного антарктичного наукового центру в соціальній мережі Facebook, де регулярно публікують актуальні новини.

Висота снігового покриву біля станції становить 262 сантиметри, і це абсолютний рекорд.

"З першого грудня, тобто коли в Антарктиді почалося літо, сніг майже постійно, і за прогнозами наших метеорологів висота покриву може ще збільшитися. Звичайно, така погода урізноманітнює життя не тільки полярників (бо треба махати лопатою, щоб розчистити навіть основні ділянки), а їх головних сусідів – пінгвінів. Ті гнізда, розташовані на низовинах, повністю засипали снігом: з них стирчать тільки голови птахів, які продовжують висиджувати яйця. А ось тим пінгвінам, які встигли зайняти кращі місця на височинах, пощастило більше. Їх порошило тільки частково " - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Станція Академік Вернадського, фото: Facebook
Станція Академік Вернадського, фото: Facebook

При цьому, хвилюватися за пінгвінів не варто, так як тварини самостійно можуть відкопати гнізда роблячи тілом так звані «труби» в снігу. Швидкість вони розвивають до шести кілометрів на годину.

Станція Академік Вернадського, фото: Facebook
Станція Академік Вернадського, фото: Facebook

"Але незважаючи на пристосованість і пінгвінів, і наших зимівників до таких погодних умов, бажаємо їм, щоб ця Снігова "навала" нарешті завершилася, і на наш острів прийшло справжнє літо-хоч і антарктичне" - підсумували на станції.

Станція Академік Вернадського, фото: Facebook
Станція Академік Вернадського, фото: Facebook

Нагадаємо, що у дослідників на антарктичній станції "Академік Вернадський" слідом за Інтернетом з'явиться пивоварня

Раніше повідомлялося, що доуріца "врятувала" чоловіка під час навколосвітньої подорожі на човні

Також, поки Україна мерзне в холодах, на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді-весна: прилетіли поїдачі пінгвінів