На офіційній сторінці Національного антарктичного наукового центру України в соціальній мережі Instagram вирішили розповісти про настання в Антарктиді справжньої весни, про яку говорить повернення південнополярних поморників - Скуа.

Саме вони, а не пінгвіни, останніми повертаються в район станції "Вернадського" для гніздування. При цьому, між цими двома видами є схожість-ці птахи їдять яйця і пташенят сімейства нелітаючих.

Станція "Академік Вернадський", фото: Instagram
Станція "Академік Вернадський", фото: Instagram

"Як тільки пінгвіни починають відкладати яйця, значить час чекати Скуа. Ось і в цьому році було так: яйця в субантарктичним пінгвінам у "Вернадського" з'явилися досить рано – на початку листопада, і відразу ж повернулися поморники. Щодня їх угруповання в районі станції збільшується, а на нашому острові зараз можна зустріти до 12 птахів. Тепер Скуа стежать за гніздами 🐧, а ті намагаються прогнати хижаків криками і висиджують яйця по черзі", - йдеться в публікації.

Цікавий і той факт, що пінгвіни періодично об'єднуються під час нападу Скуа, щоб відповісти ворогові ударами дзьобів. Ці птахи дуже сильні і спритні, незважаючи на вагу в один кілограм і невеликий розмір. Переживати зиму цей вид може в океанах на Південному і Північній півкулях.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Академік Вернадський", фото Інстаграм
"Академік Вернадський", фото Інстаграм

А гніздитися починає десь в кінці листопада, вибираючи одну і ту ж територію. Представники НАНЦ розповіли, що ними відкладаються завжди кілька яєць, які згодом висиджуються по черзі батьками.

На станції "Академіка Вернадського" Скуа навіть дали кілька імен, адже вони частенько прилітають "поспілкуватися".

"Схожі на полярних голубів", - пише один з користувачів в коментарях.

Нагадаємо, поблизу станції "Академік Вернадський" народилися малюки: через тиждень вже почнуть вивчати океан

Як повідомляв "Знай.ua", українців зазивають на роботу за 2 тисячі в день: краще, ніж у Польщі чи Німеччині

Знай.ua писав, українців оточили тисячі пінгвінів на станції "Академік Вернадський": голодні і відчайдушні