Стало відомо, 104-річна Куттіяма з індійського штату Керала навчилася читати і писати після відсутності освіти протягом довгих років через одруження в підлітковому віці.

Жінка мріяла вчитися в школі, проте домашні справи так і не дозволили здобути освіту. Однак все змінилося-Куттіяма навіть здала випускний іспит в початковій школі.

Індія, скриншот youtube FRANCE 24 English
Індія, скриншот youtube FRANCE 24 English

Куттіяма Конті народилася в сільській місцевості. Її сім'я відноситься до "нижчої касти", тому отримати належну освіту було неможливо. Все дитинство вона росла в бідності, тому про освіту й мови бути не могло для сім'ї з 11 осіб. За її розповідями, навіть хлопчики перестали вчитися, коли їм виповнилося дев'ять років. А у Куттіяма був борг - готування і прання, поки батьки займалися сільським господарством.

Йдуть роки, їй виповнюється 16 років і Конті виходить заміж за продавця лікарських трав. У них народжується п'ятеро дітей, тому наступні довгі роки жінці довелося проживати в домашніх справах, доглядаючи за дітьми. Хоча завжди хотілося стати вчителем, бо її приваблювало читання. Вона намагалася розібрати алфавіт і якось навіть дивилася уроки з онуками, щоб подужати їх книги.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Куттіяма Конті, скріншот: Youtube
Куттіяма Конті, скріншот: Youtube

Ситуацію змінила її 34-річна сусідка, викладачка Рехана Джон, яка переконала її почати вчитися читати. Вона подарувала їй кілька книг і розповіла, що її найстаршому учневі було 85 років. А ось Куттіяма виявилася ідеальною ученицею незважаючи за проблеми зі слухом і зором. Але все ж іноді Літня жінка її не слухалася.

"У неї завжди напоготові підручник, зошити і ручки, перш ніж я приїду до неї додому. Крім того, вона готує домашні ласощі, щоб подарувати мені", - зізнається Рехана Джон.

У підсумку, ці уроки виявилися не марними, так як 104-річна жінка здала іспит на 89 балів з 100. Його здають школярі в дев'ять років-знання мови, читання, письмо і арифметика.

Нагадаємо, Олена Зеленська висловилася про війну: "Може зупинити тільки любов"

Як повідомляв "Знай.ua", 72-річний Валерій Леонтьєв показав, наскільки він "ого-го", коли жінка полізла йому під штани: "Боже мій..."

Знай.ua писав, ревнощі або домашнє пригода? Українка в пориві люті шваброю погубила 80-річну свекруху