Для всіх українців, які так би мовити працюють "в тіні" (мається на увазі без податку для держави, отримуючи гроші в конверті) все таки допомога по безробіттю можливо. Однак така допомога далеко не для всіх.

Цього разу ми надамо нашим читачам інформацію від фахівців одного з мелітопольських видань, які поспілкувалися з місцевими працівниками центру зайнятості.

І так, хто ж може претендувати на допомогу держави по безробіттю?

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

За інформацією мелітопольського міськрайонного центру зайнятості, якщо молодій людині до 35 років, і у нього немає страхового стажу, так як, можливо, він працював без оформлення трудових відносин, то допомога йому буде призначено. Правда, мінімальне. На період карантину і 30 днів після його закінчення – це 1 тисяча гривень. Термін виплати такої допомоги - 180 календарних днів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Журналістка Юлія Лобода пише, що молодь у Мелітополі активно звертається до центру зайнятості. А близько третини тих, хто звернувся в пошуках роботи - це молодь у віці до 35 років.

Якщо ж людина старше 35 років і не має страхового стажу, оскільки не працювала або працював неофіційно, то згідно з чинним законодавством вона не має права на виплату допомоги по безробіттю.

Раніше повідомляли, новий прожитковий мінімум: скільки українці почнуть отримувати пенсій, зарплат і соцвиплат з 1 грудня.

Як повідомляв Знай.uа, майже 40 років безробітна: незначна помилка мало не занапастила трудовий стаж жінці.

Знай.uа писав, українцям закрили доступ до субсидії прямо перед опалювальним сезоном: кому не пощастило і як "вижити" з цією проблемою.