Для всіх наших читачів, які просто не уявляють свою новорічну ніч без красивої і ошатної ялинки, а таких, як кажуть експерти, більше 80%, з'явилися корисні новини. Відомо, що люди в основному хочуть бачити у себе вдома живі дерева. Тому дуже важливо вибрати якісну, а головне "ліцензовану" ялинку. Потім, після свят, її необхідно правильно утилізувати.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, як правильно вибрати ялинку. Про це розповіли експерти одному з українських видань.

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Часто буває, що ми купуємо новорічне дерево і не звертаємо уваги на його походження. Кожна ялина або сосна повинні бути занесені до Державного реєстру обліку деревини. Дерево повинно мати штрих-код і маркування. Це легко перевірити на порталі — https://open.ukrforest.com/. Це робиться для того, щоб захистити наші ліси від незаконної рубки.

Крім маркування дерево ще й має бути якісним. Для цього постукайте ялинкою по землі. Якщо вона свіжа, то її голки не повинні сипатися. Відразу після покупки ялинки її треба поставити на балкон хоча б на пару годин, таким чином дерево акліматизується.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Також за ялинкою потрібен належний догляд. Справжній олдскул - встановлення ялинки у відро з піском. Так дерево довше збереже свіжість, а якщо будете поливати його кожні два дні, то простоїть до березня!

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Хтось ялинку виносить на смітник, хто викидає з вікна, а у кого ялинка стоїть до літа. Всі ці знайомі нам сюжети потрібно забути. Використане дерево треба обов'язково здати на переробку. Щорічно в столиці після новорічних свят відкриваються пункти прийому ялинок від КО "Київзеленбуд".

Список адрес публікують на порталі КМДА вже в перші дні нового року. Там дерева використовують для мульчування (добрива грунтів) або ж віддають на поживу тваринам.

Але все ж радимо вибирати штучну ялинку. Звичайно, вона дорожче, але і використовувати її можна не один десяток років. До того ж вибираючи штучне дерево, ви рятуєте багато ялинок і сосен, дбаєте про ліси і якість повітря, яким дихаєте. Адже на новорічні свята щорічно знищуються 5 000 000 ялинок! А це 500 гектарів лісу. 5 мільйонів дерев це мільйони кубометрів кисню, якого нам так не вистачає!

Раніше повідомляли, місто Лева перетворили на "ошатну" лялечку - з гірляндами та іграшками вже готові зустрічати свята: магія просто з центральних вулиць.

Як повідомляв Знай.uа, карантин карантином, а поїзд за розкладом: "Укрзалізниця" допоможе українцям у новорічні свята проїхати крізь хуртовини.

Знай.uа писав, головну ялинку країни встановлено: як йде підготовка до свята на Софійській площі.