Депутати пропонують дозволити працювати вночі мамам з маленькими дітьми. Про це повідомляє портал Закон і бізнес.

Про це говорить законопроект 6392 "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання праці деяких категорій працівників". У ньому пропонується дозволити жінкам з дитиною до трьох років працювати в нічний час, понаднормово або їхати у відрядження.

Як повідомила віце-прем'єр Юлія Свириденко, яка підписала супровідні документи, вважає деякі норми Кодексу про закон про працю, які надають певні гарантії для жінок, які мають дитину до трьох років. Це, на її думку, — вимагає перегляду гендерний стереотип, щоб забезпечити жінці «повноцінну реалізацію права на працю».

Жінка з дитиною, фото: Знай.ua
Жінка з дитиною, фото: Знай.ua

Передбачається, що ряд "радянських документів" планують прибрати з КЗпП, залишивши лише обмеження для робіт при шкідливих умовах, нічний час і понаднормово і у вихідні лише для вагітних жінок або тих, хто вирощує дитину до 1,5 років.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Раніше повідомляли, у Львові маленька дівчинка вдавилася їжею. Як допомогти дитині в такій ситуації: інструкція від медиків.

Як повідомляв Знай.иа, українцям назвали обов'язкову умову для отримання 1000 грн за вакцинацію: з цим проблеми у багатьох. Як повідомив віце-прем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, обіцяну тисячу гривень за програмою " є-Підтримка "можна отримати тільки після того, як вакцинований українець згенерує свій сертифікат у додатку"Дія".

Знай.иа писав, у МОЗ заговорили про вакцинацію дітей від 5 років, Віктор Ляшко повідомив деталі: "Ми дозволили". Віктор Ляшко повідомив, що станом на 7 грудня в Україні вже вакцинували понад 40 тисяч дітей старше 12 років. До того ж він додав що незабаром можуть дозволити прищеплювати і більш молодших.