Не секрет, що кредити вже давно стали частиною життя не тільки українців, але в багатьох інших країнах нашої планети Земля. Кредит-зручний фінінструмент, який дозволяє придбати дорогу річ, вирішити раптові матеріальні труднощі або навіть інвестувати в бізнес-ідею.
Однак іноді так буває, що кредитування стає великою проблемою, зокрема, коли позичальник не надто детально вникає в деталі кредитного договору з банком або МФО.

Про це стало відомо завдяки прогнозам і порадам експертів, які були опубліковані на порталі Minfin.

Борги за кредит, скрін відео
Борги за кредит, скрін відео

Дефіцит грошових коштів тягне за собою прострочення, погіршення кредитної історії, зниження рейтингу в кредитних бюро, неуспішні спроби погасити старі борги за рахунок таких же невигідних позик в інших фінустановах.

Напередодні Нового року, багато хто хоче вирішити всі питання з поточними боргами. Що робити? Вирішити проблему відразу декількох відкритих кредитів можна за програмою рефінансування. Що це таке, і де можна отримати рефінансування кредиту максимально вигідно?

Чому кредити перетворюються на "сніговий ком" боргів?

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чому кредит у фінустанові для багатьох перетворюється на справжнє випробування?

Кредитні контори, скріншот: YouTube
Кредитні контори, скріншот: YouTube

Причин тому кілька:

Переоцінка власних фінансових можливостей;

Підводні камені в договорах з банком або мікрокредитною компанією;

Серйозні зміни економічної ситуації в країні (наприклад, різкий стрибок курсу валют);

Форс-мажорні обставини (втрата роботи, різке погіршення фінансвого становище, непередбачені розтрати і т.д.).

Борги часто ростуть в геометричній прогресії, особливо, якщо кредитів кілька, крім стандартної процентної ставки і частини тіла кредиту, доводиться додатково оплачувати штрафи і комісії за прострочення. Все це негативно впливає на кредитну історію і рейтинг позичальника, що в майбутньому може поставити хрест на можливості оформлення нового кредитного договору.

Швидкі кредити, фото: скріншот з відео
Швидкі кредити, фото: скріншот з відео

Найбільшу небезпеку сьогодні становлять МФО. На "виверти" мікрокредиторів потрапляють тисячі українців. Ні для кого не секрет, що замість обіцяних 0,01% позичальникові іноді доводиться платити до 60% в місяць!

Вся справа в плаваючою ставкою 0,01%, яка актуальна тільки перші 1-2 дні. У підсумку, навіть погашення невеликої позики в 15 000 — 20 000 грн може затягнутися на багато місяців, а то й років.

Як можна погасити всі кредити за один день?

Рефінансування-кращий спосіб позбутися від декількох дорогих кредитів, тяжких прострочень, а також постійного фінансового і морального напруження. Рефінансування-це оформлення кредиту на певну суму грошових коштів, яка дозволяє погасити всі поточні позики і перейти до більш фінансово "розумного" і вигідного співробітництва з фінустановою.

Що важливо знати?

Нова фінустанова повинна надавати нижчу ставку, інакше вся суть рефінансування втрачається;

Рефінансування дозволяє зосередитися на погашенні однієї позики в одній фінансовій компанії, що набагато зручніше, ніж здійснювати кілька виплат за різними заборгованостями;

Матеріальне навантаження на позичальника значно знижується за рахунок того, що рефінансування дозволяє розділити платіж на більш тривалий період, а це, в свою чергу, дозволяє повертати борг поступово і невеликими частинами без значного навантаження на сімейний бюджет.

Раніше повідомляли, ФРУ закликала до прийняття закону № 500 про його норми не сприяти поліпшенню інвестиційного клімату.

Як повідомляв Знай.uа, долар по 27.5 грн? Експерт пояснив, як змінюватиметься курс протягом тижня.

Знай.uа писав, в українця з карти "ПриватБанку" несподівано почали списувати гроші, за "придуманими" боргами: "Все під нуль".