В Інтернеті з'явилося відео про львівських винахідників, які вирішили розібратися з проблемою адаптації електросамокатів в Україні.

Всім відомо, що цей вид транспорту дуже швидко заполонив наші міста, але умільці додали можливість внедопожніка, назвавши залізного коня "Буцефал". Його не можна вкрасти, бо там є ключ запалювання; є ручка газу і можливість включити світло.

Електросамокати, фото: скріншот з відео
Електросамокати, фото: скріншот з відео

А щоб повернути на "Буцефалі", потрібно злегка викрутити кермо, нахилитися в сторону і готово. Як повідомляють винахідники, це поки лише тестова конструкція, на якій ще важко пересуватися, але вже зовсім скоро на цьому електросамокаті буде дуже зручно їздити. Він розганяється до 60 кілометрів на годину і повністю заряджається за 5 годин, чого вистачає на сто кілометрів, як і Nissan Leaf.

"Буцефал" розроблений командою волонтерів і колишніх військовослужбовців, які хотіли б, щоб надалі цим видом транспорту користувалися представники правоохоронних органів і муніципальна варта.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Буцефал", скріншот: Youtube
"Буцефал", скріншот: Youtube

Вага електросамокату становить 50 кілограмів через металевий каркас. Собівартість комплектації - 40 тисяч гривень. Але в подальшому розробники хочуть додати протипожежну систему і подумати над поліпшенням дизайну.

Нагадаємо, перевищив швидкість - здай права: українським водіям готують жорстке ноу-хау

Як повідомляв "Знай.ua", прокляття Зайцевої? У Харкові 16-річний водій летів на червоний - один загиблий і троє поранених

Знай.ua писав, в Україні з'явився перший робот-офіціант: нявкає і любить ласку