З п'ятниці, 10 грудня 2021 року, в Україні було введено правило про заборону безкоштовного розповсюдження пластикових пакетів.

Ці нововведення передбачає відповідний закон закон, а городяни вже почали викладати фотографії та публікації, пов'язані з цією новинкою в українських супермаркетах. Поширення безкоштовних пакетів тепер карається штрафом від 1700 до 3400 гривень, при повторному порушенні - від 3400 до 8500 гривень.

Пакети в супермаркеті, скріншот
Пакети в супермаркеті, скріншот

При цьому, багато людей просто забули про цей законопроект або зовсім не знали, бо почали обурюватися з приводу того, що з них в супермаркеті взяли 1-2 гривні за простенький пакет. В одному з магазинів керівники просто вирішили продавати пакети безкоштовно, але, несподівано для відвідувачів, підняти ціни на овочі та фрукти. Хтось же встановив свої ціни (пакетик з ручками по 12 копійок, без - 9), а хтось і зовсім вирішив не слідувати цьому закону.

Дешеві пластикові пакети, фото: Facebook
Дешеві пластикові пакети, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Відомо, що біорозкладаних пакетів це не стосується, як і тих, що відносяться до упаковки м'яса, сипучих продуктів (крупи, цукор) і свіжої риби. Але ось з початку наступної весни в магазинах буде заборонено використання навіть надтонких пакетів. Щоб і далі боротися за екологічність, хочуть ввести паперові пакети і сітки.

Нагадаємо, українці платитимуть за "безкоштовні" пакети з 10 грудня, правда здивує - "Вже в чеку"

Як повідомляв "Знай.ua", в супермаркеті помітили собаку, яка відповідальніше тисяч українців - все прикрито: "Бідний булька..."

Знай.ua писав, Українка виявила всередині купленого хліба екскременти мишей: на це огидно навіть дивитися