Ви можете пропустити його, якщо боїтеся висоти, але хатина, побудована на скелі гори в Доломітових Альпах 100 років тому, являє собою ідеальний виклик для сміливих альпіністів.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Чарівна хатина, розташована високо в італійських горах, була названа "самим самотнім будинком у світі" після того, як протягом десятиліть збивала з пантелику глядачів.

Буффа-ді-Перреро на Монте-Кристалло в Доломітових Альпах висічений на схилі стрімкої скелі і виходить на крутий і смертоносний обрив.

Будинок в горах
Будинок в горах

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він має цегляні стіни, похилий дах, чотири вікна в рамах і набір стільців для кемпінгу, що змушує багатьох відвідувачів замислюватися, як ці будівельні матеріали та предмети були перенесені в важкодоступну структуру.

Альпіністи можуть дістатися до нього по небезпечній гірській стежці або по імпровізованій мотузяній драбині, якщо вони наважаться.

Будинок в горах
Будинок в горах

Вважається, що хатина була вперше побудована понад століття тому італійськими солдатами під час Першої світової війни, які створили місце для відпочинку, зберігання предметів і отримання стратегічної переваги над військами, що наближалися до Австро-Угорської імперії.

На італійському фронті глобального конфлікту було побудовано кілька "бівуаків", таких як Buffa di Perrero, коли дві армії зіткнулися в пішому порядку і обстріляли гори важкою артилерією.

Будинок в горах
Будинок в горах

Це викликало ряд сходів лавин, а один інцидент, що отримав назву "Біла п'ятниця" на горі Мармолада в грудні 1916 року, призвів до загибелі 270 австро-угорських солдатів.

Хоча в даний час Buffa di Perrero не використовується як місце для відпочинку, він як і раніше пропонує хорошу точку огляду для неперевершених видів на вражаючі Доломітові Альпи.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", українцям розповіли, як вибрати новорічну ялинку.