Вже через кілька тижнів відбудеться одне з найголовніших свят не тільки України, а й усього світу - Новий Рік.

У зв'язку з цим виникає трепет і необхідність прикрасити не тільки ялинку, а й приміщення. Але сучасні свята вимагають сучасних рішень-чому ми не можемо святкувати екологічно. Потрібно показувати дітям приклад, ставати відповідальними і піклуватися про планету. Наприклад, штучне новорічне дерево не зовсім правильний вибір, хоч вона і служить довгі роки. Ось тільки "відпрацьовує" свій вуглецевий слід вона протягом 10-20 років.

Новий рік, фото: Знай.ua
Новий рік, фото: Знай.ua

Завжди можна купити живу ялинку, яку легальоно продають на ринку - такі мають спеціальні бирки або клеймо від лісового господарства. Їх спеціально садять до свят і, в процесі росту, вони встигають виробити великий обсяг кисню. Проте, після Нового року і Різдва, коли вже постає питання про утилізацію - краще переробити її в тирсу, а не викинути в сміттєвий бак.

Для прикраси приміщення краще вибирати вживані прикраси або ж купувати скляні, тканинні і металеві, за якими доведеться злегка позалицятися, коли вони з часом втратять зовнішній вигляд.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Прикраси на Новий рік, фото: скріншот з відео
Прикраси на Новий рік, фото: скріншот з відео

Однак це краще, ніж купувати пластмасові або полімерні фігурки. Ще можна задуматися над гілками дерев, листям і шишками, з яких можна створити ялинковий вінок.

Звичайні гірлянди завжди можна замінити на енергоефективні LED-підсвічування, які споживають меншу кількість електрики і економлять кошти.

Святкування Нового року. Фото: Vplate.ru
Святкування Нового року. Фото: Vplate.ru
Святкування Нового року. Фото: Vplate.ru

Нагадаємо, 2022 рік - Чорного Водяного Тигра: у скільки українцям обійдеться святкова ялинка

Як повідомляв "Знай.ua", домовички спробують його вкрасти: Костянтин Грубич поділився "золотистим" рецептом імбирного печива

Знай.ua писав, Івано-Франківськ перетворився на казкову Лапландію: кадри засніженого міста