Верховна Рада планує посилити контроль над водіями, які порушують швидкісний режим у межах міста, а також збільшити розміри штрафів. До чого готуватися водіям, дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Народні обранці виступили з новою ініціативою щодо посилення відповідальності водіями за перевищення швидкості в населених пунктах. Нагадаємо: на початку року Верховна Рада ухвалила низку законопроєктів, за якими збільшила суми штрафів, проте на поведінку водіїв-порушників це істотно не вплинуло.

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

Запропонована депутатами нова постанова передбачає наступні штрафи: перевищення швидкості на 20 км/год — штраф 340 грн, за перевищення на 30 км/год — 1700 грн. За зайві 50 км/год загрожує позбавлення водійського посвідчення терміном від 3 до 6 місяців, а за 70 км/год — заборона керувати транспортним засобом на 6 – 12 місяців.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

«Є така категорія водіїв, для яких навіть високі розміри штрафів не є стримуючим фактором. Я переконаний, що коли йтиметься про загрозу позбавлення права керування, це вплине і стримає любителів швидкої їзди населеними пунктами», — прокоментував Федір Веніславський, ініціатор законопроєкту.

Таким чином, планується знизити кількість ДТП з тяжкими або летальними випадками. За статистикою, аварії найчастіше трапляються саме в населених пунктах з великою кількістю пішоходів та велосипедистів.

Фото, Джедаї
Фото, Джедаї

На думку деяких експертів, закон варто доопрацювати, зменшивши норми «безкарної» швидкості, адже допустимий ліміт 70 км/год в місті — смертельно небезпечний для пішоходів. Зазначимо, в багатьох країнах ЄС максимальну швидкість знизили до 30 км/год. За суворі порушення на дорозі конфіскують водійські права, змушуючи водіїв повторно проходити навчання в автошколі та складати іспити.

Нагадаємо, що спочатку гальмують перед камерами, а потім "дають по газах": експерт з автофіксації назвав головні причини ДТП.

Як раніше повідомляв портал Знай.юа, в Чернігівській області від страшної ДТП загинуло 13 чоловік

Також Знай.юа повідомляв, що вантажівка на швидкості зіштовхнулася з маршруткою