Група шахраїв ошукала сотні українців на понад мільйон гривень, розміщуючи в інтернеті оголошення про продаж дров. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Група аферистів розміщувала на інтернет сайтах оголошення про продаж дрів на опалювальний сезон за вигідною ціною. Шахраї просили покупців попередньо сплатити частину коштів, обіцяючи зробити доставку замовлення додому, а потім просто вимикали телефони.

Фото, "Спецкор"
Фото, "Спецкор"

Ошуканих по країні виявили більше сотні. І це лише ті, хто звернувся до правоохоронних органів. Приблизна сума завданих громадянам збитків становить більше мільйона гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Правоохоронцям вдалося прорахувати звідки здійснювалися дзвінки і встановити організатора афери. Ним виявився 35-річний в’язень виправної колонії на Дніпропетровщині. Також поліція вийшла на спільників, які допомагали виконувати шахрайські схеми — двох жінок та чоловіка з Кривого Рогу та Марганця.

Фото, "Спецкор"
Фото, "Спецкор"

Усіх учасників афери затримали, їх звинувачують у шахрайстві, за що їм загрожує до 8 років ув’язнення. Нині правоохоронці намагаються повернути гроші всім ошуканим людям.

Зауважимо, що випадків, коли українці потрапляють на гачок з фейковими оголошеннями в інтернеті, фіксують все більше. Електронна комерція фактично не контролюється з боку держави, тому покупці є абсолютно незахищеними. Фахівці радять завжди ретельно перевіряти продавця і замовлення, а за товар платити лише після його отримання.

Фото, "Спецкор"
Фото, "Спецкор"

Раніше повідомляв Знай, шахраї грабують пенсіонерів до останньої копійки: маскуються під представників Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.