В Україні з'явилася нова схема обману пенсіонерів. Про це повідомляє телеграм-портал Харків 1654.

Одна з найбільш вразливих категорій українців є пенсіонери. Самотність, злидні більшості з них роблять з них зручну жертву для різноманітних аферистів.

Нещодавно стало відомо про нову схему шахрайства. Аферисти ходять по домівках літніх українців і маскуються під представників якоїсь президентської реформи. Вони заявляють, що Володимир Зеленський за два роки збирається виплатити компенсацію протягом двох років.

Шахраї дають посилання на відео пенсіонерам, де її ведуть на сайт, на якому вона може подивитися скільки ж там їй нараховано компенсації. На сайті потрібні ввести банківських карти нібито для отримання нарахування.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Скрін, Відео You tube
Скрін, Відео You tube

Однак замість грошей відбувається повне списання коштів. У тому числі і кредитних (від 10 до 50 тис грн).
Постраждалих в Україні вже дуже багато. Люди похилого віку стають ще біднішими.

Раніше повідомляв Знай, у Києві готуються до встановлення 31-метрової ялинки: як виглядатиме головна красуня 2022 року

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.