Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про те, якими будуть пенсії та соціальні виплати наступного року, в ефірі "Сніданок" на каналі "1+1".

У чиновниці запитали, чи правда, що люди, які невакциновані, мають бути відсторонені від роботи без виплат. І як складається ситуація в самому міністерстві.

Лезебна розповіла, що наразі вакциновані всі співробітники її відомства, та відбувається вакцинація працівників інших соціальних сфер. Зокрема, поштарів «Укрпошти» - адже вони доносять пенсії людям.

Що стосується виплат по народженню дітей, які зараз становлять 41 тисячу 280 гривень – цю суму пропонують збільшити до 50 тисяч. Ці виплати не змінювалися впродовж 14 років. Лазебна нагадала, що відповідний законопроект Уряд ухвалив ще 1 червня, з урахуванням подальшої щорічної індексації.

Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua
Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Щодо субсидій міністр нагадала – звернутися по субсидію можна будь-коли, через додаток «Дія», а в опалювальний сезон її нарахують з початку подачі тепла в житло. Якщо є заборгованість, її треба буде реструктурувати. Максимальний допустимий борг – 40 неоподаткованих мінімумів.

Глядачі запитали, що робити із скасуванням субсидії через заборгованість по ЄСП, але ж був карантин, і ці оплати відмінили.

«Коли був карантин, ми розширили субсидії на безробітних. Є багато нюансів різних, людина може просто не знати», - пояснила Лазебна.

З травня кошти можна отримати грошима на руки і сплатити комунальні послуги, залишивши собі решту. Це можливо, якщо люди заощаджують ресурси.

Про пенсії прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за 15 років держава не зможе забезпечити виплати своїм громадянам, тож необхідна накопичувальна система вже із 2023 року.

«Держава завжди повинна виплачувати пенсію своїм громадянам. Знаючи, яка погана демографія і скільки людей працюють у фрілансі… Потрібно забезпечити мінімальну соціальну виплату, а люди мають накопичувати собі на пенсію на власний пенсійний рахунок», - вважає Лазебна.

Нагадаємо, Марина Лазебна пояснила, кому чекати на суттєві доплати до пенсії вже з грудня - "Не менше 3000 гривень".

Як повідомляв "Знай.ua", під Полтавою у дитячому садку вихователі нібито знущалися над 4-річною дівчинкою, за допомогою скотча: "Слова дитини, фантазують..."

Знай.ua писав, школярі вимагають скасувати обов'язкове ЗНО з математики: не встигають підготуватися, і не бачать сенсу