Про це він розповів у новому випуску програми «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Ми не просто продовжуємо закуповувати електроенергію, а закуповувати її продовжує наша влада. З одного боку, ми говоримо Лукашенку ворог. А з іншого боку, українські компанії, афілійовані через ОАЕ з різними офшорами, закуповують електроенергію в Білорусі та перепродують її українцям з націнкою. На сьогодні створено корупційну схему в Україні, коли вугілля вчасно не було закуплено і тепер це все компенсується закупками електроенергії в Білорусі», - розповів Олег Попенко.

Олег Попенко сказав, що на цих корупційних схемах сидить держава. Тому в цій ситуації, вважає він, це все виглядає просто профанацією як чергова підготовка до того, щоб влада продовжувала заробляти собі на безбідну старість. Тим самим, заганяючи українців, повідомив він, а саме збільшенням тарифів на електроенергію. Хоча якщо нормально обслуговувати, експлуатувати нашу ТЕС та завозити вчасно вугілля, підкреслив він, то цього можна було б уникнути.

«На 2022 рік очікується подорожчання електроенергії у середньому до 40%. Якщо говорити про бізнес, то для них вартість електроенергії наступного року зросте десь до 6 гривень. Це є непряме підтвердження даних Національного банку України. А фактично газ, який українці сьогодні купують у середньому по 8 гривень без вартості розподілу, то українці купуватимуть газ по 40 гривень, як він зараз стоїть на біржі. І відповідно також зросте вартість тепла», - резюмував Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Олексій Кучеренко закликав уряд не допустити зростання тарифу на розподіл газу.

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.