У мережі опублікований відеоролик, на якому зображений мотоцикл "Восход" в заводському мастилі

Радянський мотоцикл, звичайно, цікавиться менша кількість людей, ніж радянськими автомобілями, однак і в їх числі можна знайти унікальні і цікаві "капсули часу". Особливістю таких мотоциклів-капсул є те, що досить часто з навіть не дістають із заводської коробки, завдяки чому вони точно знаходяться в ідеальному стані. Такий мотоцикл на своєму каналі показав YouTube-блогер "Roma Urraco", повідомляти Hyser.

Так, у своєму ролику блогер продемонстрував бажаний багатьма радянськими байкерами мотоцикл — ЗМ-01 "Восход". Як і говорилося вище, особливу цінність цей екземпляр представляє тому, що він був випущений в 1993 році, і з тих пір, протягом майже 30 років стояв в розібраному стані в заводській коробці, за рахунок чого транспорт абсолютно новий і навіть покритий заводським мастилом.

Дана модель є наступною за "сходом" 3М і головною її відмінністю від попередниці є новий силовий агрегат, який, незважаючи на однаковий робочий об'єм в 175 кубічних сантиметри, був повністю новим і мав новий циліндр, новий картер і Пелюстковий клапан на впуску. Потужність мотора становить 14 кінських сил.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Коли дана модель надійшла в торгові мережі, а було це ще за часів Радянського Союзу, вартість моделі становила 1300 рублів. Однак "Восход" проводився і кілька років після розвалу СРСР.

Нагадаємо, що у Прибалтиці знайшли унікальний львівський автобус