Стало відомо про те, що український ресторан потрапив у скандал через українську мову. Там прохання перейти на державну мову назвали "політично вмотивованою".

Про це стало відомо завдяки публікації на сторінці Юлії Рюхової в соціальній мережі Facebook. Там відвідувачка Вінницького ресторану розповіла про неприємний інцидент, який з нею стався.

Все почалося з того, що вони з чоловіком Михайлом відвідали ресторан під назвою Pasta e Vino – Piazza Beatrice, що на вулиці Зодчих. Офіціант вирішив не переходити на українську і нахамив.

Жінка зазначила, що в цілому в ресторані панувала приємна і хороша атмосфера, а всі страви подавали швидко. Однак, все це затьмарило обслуговування в даному закладі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Його попросили спілкуватися з відвідувачами українською, але, він принципово відмовився, і почав заявляти, що розмовляти російською мовою - його конституційне право.

Мовний скандал, фото: скріншот
Мовний скандал, фото: скріншот

На питання як його звуть і яка його посада він вирішив не відповідати, тому далі пара покликала адміністратора. Та почала виправдовувати свого колегу, говорячи про те, що він з Донецька, і просто не знає українську.

"Михайло написав відгук в гуглі про ситуацію, що склалася. І є відповідь від власника закладу. Саме тут нам нагрубили вдруге. Отже, офіційна відповідь закладу, що наша оцінка-політична. І взагалі спілкуватися у них краще італійською " - йдеться в повідомленні під постом.

Мовний скандал, фото: скріншот
Мовний скандал, фото: скріншот

Їм пообіцяли замінити офіціанта, але, замість цього ще 15 хвилин на них ніхто не звертав уваги, тупо ігнорували.

Власник назвав такий відгук політично мотивованим, і наступного разу запропонував перейти відразу на італійський.

Нагадаємо, скільки людей в Україні заговорили рідною мовою з часів незалежності: вражаючий результат

Раніше повідомлялося, що ее здав-залишаєшся без посади: скільки чиновників завалили іспит на знання української мови

Також, викладачів топових ВУЗів України звільнили за "російський Крим" і" язик-блювоту": розслідування і протести.