На офіційній сторінці пресслужби Міністерства внутрішніх справ України з'явилася інформація про черговий Тиждень боротьби з підробленими сертифікатами проти коронавірусу (COVID-19).
За минулий, перший зимовий тиждень, як повідомляється, вдалося почати 123 нових кримінальних провадження. Представники правоохоронних органів мають право проводити вибіркові перевірки необхідних документів, згідно з постановою Кабміну №1236.

Поліція, сертифікат вакцинації - фото Патрульна поліція України
Поліція, сертифікат вакцинації - фото Патрульна поліція України

"Про встановлення карантину та введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - називається ця постанова.
Також 40 особам було повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення.

5 грудня 2021 року повідомлялося, що в аеропорту "Бориспіль" були виявлені 19 сертифікатів з ознаками підробки.

"Поліція відкрила кримінальні провадження за ст.358 Кримінального кодексу України щодо підробки, а також використання підроблених документів. По кожному з фактів буде здійснена перевірка і надана відповідна правова кваліфікація", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, українців у "жовтій" зоні обмежили, як і в "червоній": поїсти просто не зайдеш

Як повідомляв "Знай.ua", зарплата "в конвертах" і на руки: скільки законних грошей українці так і не отримали в 2021 році

Знай.ua писав, гірськолижні курорти закриються перед носом українців без вакцинації: які документи необхідно мати