Відсьогодні в "жовтій" зоні посилюють карантин - про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Відтепер забороняється:

- робота закладів освіти, в яких вакциновані хоча б однією дозою вакцини менше 100% співробітників;

- проведення різних масових заходів за винятком тих, які стосуються атестації здобувачів освіти;

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

- також з сьогоднішнього дня обмежена можливість відвідування кінотеатрів, театрів та інших закладів культури без часткової або повної вакцинації, сертифіката про одужання або негативного ПЛР-тесту.

Подібні обмеження не обійшли стороною і заклади громадського харчування (крім служб доставки і замовлень на винос), а також басейнів, спортзалів, санітарних і соціальних установ.

Нові обмеження торкнулися і компаній, що здійснюють міжобласні та міжнародні перевезення. Навіть в "зелених" зонах заборонено перевозити пасажирів більше, ніж є сидячих місць.

Нагадаємо, що обмеження на вас не будуть поширюватися, якщо ви будете мати один з документів. Їм може бути «жовтий» COVID-сертифікат або паперова довідку 063-О (обидва діють 30 днів від моменту отримання), "зелений" COVID-сертифікат (діє 365 днів), міжнародне свідоцтво про вакцинацію (також діє 365 днів), іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (діє 365 днів), негативний результат ПЛР або експрес-тест на визначення антигену (діє 72 години) або сертифікат про одужання від COVID-19 (діючий 105 днів з дати встановлення діагнозу).

Для роботи і відвідування громадських закладів в "червоному" рівні епідеміологічної небезпеки підійде лише сертифікат про проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19, негативний тест або сертифікат про одужання. Також не забувайте, що термін дії "жовтих" COVID-сертифікатів буде зменшений і складе всього 30 днів.

У той же час без COVID-сертифіката можна буде як і раніше відвідувати продовольчі магазини, аптеки і ветеринарні аптеки, АЗС, банки.

Нагадаємо, що епідемія короновірусу в Україні повернулася до літніх показників
Як раніше повідомляв портал Знай.юа, антиваксер прийшов на щеплення, одягнувши силіконову руку
Також Знай.юа повідомляв, що українців готові колоти трьома дозами