Продовольча і сільськогосподарська організація ООН поділилася досить неприємною статистикою, пов'язаною з підвищенням цін на продукти.

Був побитий світовий рекорд через пшеницю - ціни на молочні вироби збільшилися на 3,4% в листопаді через зберігається посиленого попиту на масло і сухе молоко. Виробники в цей час намагаються збільшити запаси в очікуванні дефіциту.

Пляшка молока
Пляшка молока

В цей же час зріс індекс цін на зерно - вартість більша, ніж у листопаді 2020 року, на 23,2%. Основна причина - ціни на пшеницю, які досягли найвищого рівня з травня 2011 року. А ось ціни на рослинну олію злегка знизилися, але не дуже. Таку ж тенденцію можна помітити і в рапсовому з соєвим маслах. Лише пальмова олія зберігає свої позиції.

"Цього місяця середнє значення індексу продовольчих цін ФАО склало 134,4 пункту, досягнувши найвищого рівня з червня 2011 року і на 1,2 відсотка перевищивши Жовтневий показник. Значення цього індексу, який дозволяє щомісяця відстежувати коливання світових цін на найбільш ходові продовольчі товари, виявилося на 27,3 відсотка вище показника за листопад 2020 року", - повідомляє Продовольча і сільськогосподарська організація ООН.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Найчастіше посівають пшеницею, nash.live
Найчастіше посівають пшеницею, nash.live

При цьому йдеться і те, що підвищення цін на пшеницю залежить не тільки від активного попиту, але і з побоюваннями у зв'язку з випаданням опадів в Австралії і невизначеністю через експортні заходи в РФ.

Нагадаємо, подорожчає все - від інтернету до квартир: українці вимагають не підписувати закон 5600 і ось чому

Як повідомляв "Знай.ua", зарплата 6500, пенсія - 2600 гривень: у Мінсоцполітики оприлюднили графік надбавок у 2022 році

Знай.ua писав, яйце за 4 грн, десяток - за 40: в Україні прогнозують зростання цін через закриття птахоферм