Пандемія коронавірусу підштовхує українців до ризикованого працевлаштування. Про це повідомляє Фейсбук-портал Міністерства соцполітики.

Відомство послалося на статистику Представництва Міжнародної організації з міграції, з яким у них налагоджено багаторічну співпрацю.

МОМ разом з Агентством ООН з міграції в Україні замовили у Info Sapiens національне українське опитування, в якому взяли участь 5 228 не більше чотирнадцяти років з різних регіонів нашої країни.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

З'ясувалося, що кожен четвертий наш співвітчизник готовий прийняти ризиковану пропозицію на роботу за кордоном або в іншому населеному пункті, а також працювати без офіційного оформлення або перетнути кордон з порушенням законодавство.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

"За даними опитування, 46 000 українців постраждали від торгівлі людьми протягом 2019-2021 років: близько двох третин з них потрапили в мережі торговців людьми за кордоном, і третина всередині України. Останні дані дають МОМ підстави вважати, що загальна кількість українців, які постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, становить 300 000 осіб", - повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Як зазначає МОМ, близько 1,2 мільйона наших співвітчизників працювали в різних країнах. Це перевищує показник 2019 року на одинадцять відсотків.

Раніше повідомляли, індексація пенсій на 25%, оптичний інтернет та електронні документи: що очікує українців цієї осені.

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя".