Ірина Мідловець - представниця Міжнародної організації з міграції - оприлюднила результати, в ході яких стало відомо - в 2021 році українських заробітчан стало на одинадцять відсотків більше, ніж їх було два роки тому.

У нинішньому році близько мільйона і 160 тисяч громадян виїхали за кордон на заробітки. Однак всього дев'ять відсотків з опитаних зовнішніх трудових мігрантів хочуть переїхати в Європу на постійне місце проживання, більше не повертаючись в Україну.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

За даними Ірини Мідловець, більшість заробітчан з Рівненської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Херсонської областей. А ось жителі Київського регіону не хотіли б працювати за кордоном. За кордоном неофіційно працює десь 42 відсотки. Адже наприкінці листопада представники правоохоронних органів затримали кількох українців за звинуваченням у пособництві нелегальним мігрантам.

Їх схопили в лісі, біля одного з населених пунктів високий міст, де чекали "кур'єрів" десяток мігрантів.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

А ось одному українцю, який працює в Польщі, загрожує тюремний термін за те, що він поцілував в лоб, в навчальному закладі, чужу дитину.

Нагадаємо, заробітки на чужій долі? Польські копи затримали українців, звинувативши їх у пособництві нелегальним мігрантам

Як повідомляв "Знай.ua", українка-заробітчанка розповіла, як в будинок заселилися окупанти, поки господаря немає вдома: "Вибрали за 1,5 мільйона євро"

Знай.ua писав, в Польщі українець поцілував в лоб школярку, загрожує термін: "Скучив за своїми дітьми"