Національний банк України опублікував курс валют на п'ятницю, 3 грудня.

Початок першого зимового підготував нам нові котирування на всі існуючі світові валюти. Однак всіх стосуватися ми не будемо, розберемо лише особливо важливі - американський долар, євро, польський злотий i російський рубль. Кожен з вас пам'ятає ситуацію, по відношенню до гривні, що склалася зовсім недавно, коли українська валюта максимально зміцнилася по відношенню до долара і євро, опустивши їх вартість до 26 і 29 гривень, відповідно.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Зараз ситуація набагато неприємніша, бо ці гроші знову повернулися до своїх позицій. Долар США піднявся до стабільних 27 гривень з невеликим, а Євро готується перетнути кордон при покупці 1 одиниці за 31 гривню. Американський долар цього четверга був вартістю 27,2296 грн за одну одиницю, а зараз на сім копійок більше - 27,2933.

Зовсім недавно ми спостерігали рекордні досягнення українських програмістів і аграріїв, але геополітично ризики настійно відсувають їх на другий план через величезний вплив новин про новий штам коронавірусу (COVID-19). Аграрії продовжують виводити іноземну валюти з України. На ринки навіть не так сильно впливає риторика глави ФРС США в бік визнання істотного зростання інфляції.

Головна європейська валюта йде по стопах долара, але стрімкіше в кілька разів. 2 грудня вартість становила - 30,8443, а зараз на 10 копійок дорожче - 30,9438. Польський злотий практично не змінюється, але за останні дні все ж зростає вгору (десь на 20-30 копійок за останні тижні) — 6,738 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати — 3,7034 грн.

Офіційні курси валют Нацбанку на 3 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

Нагадаємо, курс валют 2 грудня змусить долар і євро підняти білий прапор, поки гривня святкує перемогу

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара