Результати Всесвітнього дослідження вартості життя, яке було проведено The Economist Intelligence Unit, аналітичного підрозділу британської компанії Economist Group, говорять про те, що Київ виявився дорожче Москви за вартістю життя.

А ось Тель-Авів вперше посів першу сходинку в десятці найдорожчих міст світу, обійшовши Париж, Гонконг, Цюріх, Сінгапур і Осаку в 2021 році. Потім все ж слідують Париж і Сінгапур, затримавшись у трійці лідерів.

Українці в метро, фото: Знай.ua
Українці в метро, фото: Знай.ua

Четверте місце займає Цюріх, далі Гонконг, Нью-Йорк, Женева, Копенгаген, Лос-Анджелес і Осака. Для того, щоб скласти даний рейтинг, довелося проаналізувати ціни на більш ніж 200 товарів, а також послуг в 173 містах світу. Коронавірусна пандемія стала причиною проблем з логістикою, що зробила особливий вплив на вартість життя.

Київ за рік піднявся на 88 місце зі 101 позиції і вже другий рік поспіль стає дорожчим за Москву, адже столиця Російської Федерації переступила на 96 сходинку. Рим, який минулого року був аж на 16 позиції, зараз опустився на 48 сходинку, так як відбулося падіння попиту і цін на одяг, а ще масове поширення віддаленої роботи.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Світові ціни піднялися десь на 3,5% в місцевих валютах - це найзначніше зростання за останні 5 років.

Рейтинг життя, скріншот: infographics.economist
Рейтинг життя, скріншот: infographics.economist

Нагадаємо, власники евроблях придумали, як захистити себе від штрафу в 170 тисяч гривень: "Ті, хто не встиг..."

Як повідомляв "Знай.ua", на Новий Рік дешевше залишитися вдома? Коктейль - 1750, бутерброд - 2200 гривень за штуку: огляд цін в ресторанах Києва

Знай.ua писав, інфляція дісталася до їдальні Верховної Ради, ціни злетіли до небес: 25 гривень за чашку чаю