На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області з'явилася інформація, що в результаті відбору та перевірки зразків олії в навчальних закладах, було виявлено фальсифікат.

Той продукт, який випускається з етикеткою ТОВ "Богодухівський молзавод", містить рослинні жири, які заборонені, бо можуть призводити до утворення трансжирів. Іншими словами - нанести шкоду здоров'ю. Масло должнон містити лише молочні жири.

Вершкове масло, скріншот: Youtube
Вершкове масло, скріншот: Youtube

Повідомляється, що виробником не були дотримані вимоги ISO 17678: 2010, за результатами лабораторних досліджень, з тригліцеридного складу. В результаті весь фальсифікований продукт був вилучений. Тим більше, раніше масло ТОВ "Богодухівський молзавод" вже знаходили в Харкові.

"Заходи боротьби з фальсифікацією харчової продукції в Україні тривають. Наразі очікує розгляду законопроект № 6248. Згідно з документом, передбачається введення нових визначень. Упорядкування сфери маркування та реалізації харчових продуктів дозволить запобігти недобросовісній конкуренції та стимулюватиме виробників підвищувати якість продукції", - йдеться на сайті.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Масло, instagram.com/klopotenko
Масло, instagram.com/klopotenko

Експерти періодично нагадують українцям, що велика частина вершкового масла в нашій країні - фальсифікат, бо використання виключно молочних жирів в процесі виробництва - досить дорого. Через це, щоб заощадити, додають дешеві рослинні жири. Тому рекомендують завжди звертати увагу на ціну, і не купувати продукцію на ринках, без вказівки виробника, щоб не потрапити на неякісне масло.

Вершкове масло, скріншот: kr.consumer.gov.ua
Вершкове масло, скріншот: kr.consumer.gov.ua

Нагадаємо, "Охорона, скасування": чи має право охоронець проводити обшук покупців?

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні рекордно підскочить ціна на сигарети: скільки курцям доведеться викласти за пачку

Знай.ua писав, чим можна замінити дороге вершкове масло у випічці: свято без удару по сімейному бюджету