В Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, наскільки великий ризик у людини, що живе з ВІЛ, захворіти коронавірусом, і як себе вберегти від зараження.

На офіційній сторінці МОЗ у соцмережі Facebook розмістили пост для ЛЖВ і розповіли, чи безпечно робити вакцинацію від коронавірусу з таким діагнозом.

За інформацією медиків, люди з ВІЛ-інфекцією можуть мати велику ймовірність тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Крім того, метааналіз результатів декількох досліджень показує, що люди з ВІЛ-інфекцією мають на 78% більш високий ризик померти внаслідок ускладнень, викликаних COVID-19. Тому, їм особливо важливо швидше себе убезпечити і вакцинуватися.

Вакцинація, фото: unian
Вакцинація, фото: unian

У публікації зазначили, що люди з ВІЛ, також як і інші, зобов'язані дотримуватися протиепідемічних заходів. Дуже важливо консультуватися з лікарем і регулярно приймати антиретровірусні препарати і зробити щеплення проти COVID-19, яка є повністю безпечною для таких людей.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Щеплення проти COVID-19 може зробити будь-яка людина, яке живе із ВІЛ. Йдеться також про дітей від 12 років, яким для цього потрібен дозвіл батьків чи опікунів", - уточнили в публікації.

Нагадаємо, щоб не показувати ковід-сертифікат, чоловік взявся за ніж: перевірка в автобусі ледь не закінчилася фатально

Як повідомляв Знай.uа, в МОЗ розвінчали топ-5 міфів про вакцинацію: щеплені провокують викидні, Білл Гейтс проговорився і 75 мертвих спортсменів

Також портал Знай.uа писав, як правильно комбінувати вакцини: у МОЗ показали схеми, щоб уникнути важкої реакції