З міста Івано-Франківськ прийшли дуже цікаві новини. У центрі перехожі почали помічати дивні маніпуляції від бабусі-двірника з припаркованими авто. Справа в тому, що жінка бореться з водіями, які залишили своє авто в недозволеному місці.

Тим, хто ігнорує ПДР, бабуся просто знімає номерний знак з транспортного засобу і викидає в урну.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Двірник-месник в Івано-Франківську, скріншот: YouTube
Двірник-месник в Івано-Франківську, скріншот: YouTube

Сам процес такого покарання потрапив на відео очевидця – машина припаркована на тротуарі. Це не перший випадок "помсти" порушникам. Приблизно місяць тому ця ж дама поламала задній скло-очищувач однієї з машин. Дорогий автомобіль також стояв на тротуарі і заважав прибирати.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Правда, такі дії не є законними. З порушниками ПДР повинна боротися поліція - виписувати штраф або конфіскувати автомобіль.

В Україні відправити транспорт на штрафмайданчик можуть не тільки за порушення ПДР, а й за борги. Наприклад, в листопаді Державна виконавча служба вилучила елітний автомобіль Mercedes у водія-боржника. Він не платив штрафи за значне перевищення швидкості на дорогах.

Причому присутність власника авто під час конфіскації необов'язково. Але перед цим виконавча служба перевіряє банківські рахунки у боржників. Якщо там достатньо коштів для сплати штрафів, їх блокують. Але якщо там порожньо — забирають транспорт і виставлять на публічні торги. А вже за отримані гроші виплачують штраф.

Раніше повідомляли, як українцям швидко знайти поліцейських: МВС створило спеціальну карту - всі станції під рукою.

Як повідомляв Знай.uа, харків'янин розкрив "секрет" незручного перехрестя в місті - "Даішники стратили".

Знай.uа писав, українка заборгувала синові 115 тисяч, але віддала - коли "натиснули": "Була переконана, що за аліменти не запитають".