Зовсім недавно фахівці порахували, скільки потрібно відкладати, щоб накопичити на покупку квартири в різних куточках нашої країни.

Для цього була взята середня зарплата по регіону, станом на початок листопада, а також середню вартість однокімнатного житла. І, як виявилося, найлегше жителям Миколаєва, тоді як найдовше не Києву, а Львову.

Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"
Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"

Для розуміння були обрані первинний і вторинний ринки. Наприклад, у Львові, щоб придбати вказане житло, потрібно відкласти 100 середніх зарплат, розміром 13 тисяч гривень. В такому випадку, квартира буде в ваших руках вже через 8 років і 4 місяці. Десь через такий же час житло можна буде придбати в Одесі, де однокімнатне житло, на первинному ринку, обходиться в мільйон гривень. У Києві, при середній зарплаті в 20 тисяч гривень, збирати потрібно шість років (71 середня зарплата), в Харкові десь також, хоча вартість квартири набагато нижче (870 тисяч гривень).

нерухомість, скріншот з відео
нерухомість, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"5-6 років, майже як у Польщі та Чехії, х*лі вам не подобається. Тільки ось у чому заковика, вони не прикинули витрати на їжу, одяг, на машину (якщо є) і на оренду", "Якщо уявити, що середня в Києві 20 000 грн, то відкладати реально 30% - це 6000 грн. 6000/27=225$, Середня однушка в Києві коштує 50000$, ділимо на 225$ - це виходить 222 місяці або 18 років, але треба враховувати, що ви ще заплатите 60% банкам від цієї суми і вийде 30 років іпотеки і квартира ваша", - пишуть користувачі в Інтернеті.

Інфографіка, фото: Слово і Діло
Інфографіка, фото: Слово і Діло

Нагадаємо, найдорожчий в Європі: у мережі показали дивовижний "бульбашковий палац" за 10 мільярдів гривень

Як повідомляв "Знай.ua", заробітчанка показала, як живеться українцям на околицях Польщі - ціни, харчування та умови: "Прості люди..."

Знай.ua писав, прописані, але не проживають: як отримати субсидію, якщо в будинку зареєстровані інші родичі-"невидимки" - покрокова інструкція