На українській антарктичній станції "Академік Вернадський" слідом за швидкісним інтернетом, з’явиться пивоварня.

Про це повідомляється на офіційному сайті "Сільпо".

Так, стало відомо, що одна з найбільших українських торгових мереж подарує станції "Академік Вернадський" обладнання та всі необхідні інгредієнти для виготовлення "першого українського антарктичного пива". Все необхідне вже у грудні обіцяють відправити в Антарктику.

Станція "Академік Вернадський", фото: Instagram
Станція "Академік Вернадський", фото: Instagram

Напередодні учасники 27-ї української антарктичної експедиції вчилися, як готувати крафтове пиво на майстер-класі від команди Beermaster Brewery. Вже наступного року українські полярники зможуть варити два сорти пива: світле та темне.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Для нас це безцінна нагода навчити українських полярників, професіоналів своєї справи, всім тонкощам пивоваріння, щоб вони змогли готувати справжнє крафтове пиво далеко від дому. Адже ми розуміємо, як важливо, щоб наші співвітчизники, справжні поціновувачі пива могли насолодитися ним у холодні довгі зимові вечори не тільки вдома, а і під час експедиції", - зазначив Віктор Ващук, головний пивовар Beermaster Brewery — власної лінійки крафтового пива мережі "Сільпо".

пиво, ілюстративне фото Getty Images
пиво, ілюстративне фото Getty Images

Варто зазначити, що "Сільпо" оголосили конкурс на найкращі назви для цих двох сортів. Конкурс триватиме до 5 грудня включно, а авторам найкращих назв обіцяють винагородити антарктичним пивом.

Нагадаємо, українські полярники прийняли перші в цьому році "пологи" біля "Академіка Вернадського" - "Який кайф!"

Раніше Знай писав, поки Україна мерзне в холодах, на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді - весна: прилетіли поїдачі пінгвінів

Також Знай повідомляв, харків'янка розповіла, як відзначала Новий рік під пісні пінгвінів: "Привіт з Антарктиди!"