Вже дуже багато ситуацій ми обговорили з вами, що стосуються наших домашніх тварин — улюблених котиків. І сьогоднішній день не виняток — ми поговоримо на тему, Чи нормально те, що у пухнастика сухий ніс.

Якось у експерта запитали, чи нормально це під час сну, бо котячий носик є маячком проблем, пов'язаних зі здоров'ям котиків. Є відразу кілька ситуацій, в яких сухий носик нічого поганого не означає.

Надія Матвєєва і котик, скріншот з відео
Надія Матвєєва і котик, скріншот з відео

Наприклад, коли пухнастики сплять або ж грають, так як тривалі і активні розваги роблять так, що кінчик носа висихає через підняття температури тіла. Згодом вона стабілізується.

Третя ситуація - коли котик лежить біля батареї, що зараз набагато ближче ситуативно, ніж на сонечку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Четвертий випадок зачіпає конкретно кошенят, у яких сухий носик - ознака формування організму. І наостанок, це може бути недугою. У разі стресової ситуації або ж небезпеки - шкірка носа може підсихати. До того ж, подібне може відбуватися при наявності грудок шерсті в шлунково-кишковому тракті, при переїданні або при втомі.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Сухий ніс стає проблемою тоді, коли він такий тривалий час поза кошачого сну. Потрібно перевірити температуру, якщо вона вище 38-39 (у дорослих котів) або 39,5 (у кошенят) - звертайтеся до ветеринара.

Застуда у пухнастиків говорить про себе, якщо ніс, по відчуттях, Гарячий, якими стають і вушка, і сухий.

Нагадаємо, ходить на каву і катається по магазинах: Житомирський котик Міккі став улюбленцем українців, як живе пухнастик

Як повідомляв "Знай.ua", чому не можна годувати кота м'ясним фаршем: поради навіть для Надії Матвєєвої і "Холостяка" Михайла Заливако

Знай.ua писав, як відрізнити породистих котиків від звичайних: на вигляд можна навіть не дивитися