Головні події марафону

На сьогоднішньому прес-марафоні, присвяченому екватору каденції Володимира Зеленського на посту глава держави, що стартував о 12.00, президент України підвів підсумки своєї діяльності. Не обійшлося без непередбачуваних конфліктів та "гарячих" запитань – розмова з одним із запрошених журналістів ледь не дійшла до сварки. Про підкупні мітинги, слід "Кварталу 95" в РФ та головні успіхи на посаді дізнавалися Знай.ua.

Прес-марафон Володимира Зеленського - фото Знай.ua
Прес-марафон Володимира Зеленського - фото Знай.ua

Продукція "Кварталу" в Росії і конфлікт по "вагнерівцям"

Одна з компрометуючих тем стосувалася діяльності студії "Квартал 95", яку присутні журналісти звинуватили у тому, що її продукція демонструється на російських телеканалах. Президент же наголосив на непричетності до цього бізнес-проекту.

"Я вийшов із компанії. Бренди, які мені належать – "Вечірній квартал", "Розсміши коміка" тощо – так, я маю права на ці бренди. Я не беру участі в оперативній діяльності, я все віддав, мене це не цікавить. Зі шведами студія "Квартал 95" уклала договір років за 10 до початку війни. Це був наш, тоді ще наш, ексклюзивний партнер. Вони продають товар студії "Квартал 95" у 40 країн. Ось що відбувалося і відбувається", - повідомляє Володимир Зеленський.

"Розсміши коміка". Фото: Вечірній квартал.
"Розсміши коміка". Фото: Вечірній квартал.
"Розсміши коміка". Фото: Вечірній квартал.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Та найзапеклішим видався діалог з журналістом Юрієм Бутусовим, який вимагав, щоб глава держави пояснив зриви низки спецоперацій розвідки – після призначення голови комітету з розвідки Руслана Демченка.

Зокрема, і нашумілу спецоперацію з "вагнерівцями". Бесіда проходила на підвищених тонах.

"За останній тиждень щоденно 2-3 міжнародні розмови в мене, включаючи керівництво Євросоюзу, інших держав, США, Британії, Франції, Німеччини, я проводив через вас. Розказати чому? Поясню. Ви – перша людина, яка показала інформацію щодо відповіді нашого українського дрону по незаконних збройних формуваннях на тимчасово окупованому Донбасі. На вашій совісті загибель людей. Після цього скільки було на нас атак і бомб, скинутих дронами?", - дорікнув у відповідь Бутусову Володимир Зеленський.

Зустріч Володимира Зеленського з держсекретарем США Майком Помпео - фото Знай.ua
Зустріч Володимира Зеленського з держсекретарем США Майком Помпео - фото Знай.ua

На додаток, президент повідомив, що РНБО ввела санкції проти контрабандистів, серед яких є і "спонсор" самого Юрія Бутусова.

Реформи і "проколи"

Що стосується реформ, то одним з продуктивних напрямків, за словами Володимира Зеленського, є початок деолігархізації. У якості наглядних прикладів президент привів Укрзалізницю, яка почала приносити прибуток. Прибутковими також стали порти і аеропорти.

"Це – деолігархізація. Тому що ми розуміємо, які люди, деякі колишні чиновники та службовці всюди були – в усьому, що належить державі і народу України. Всюди були їхні щупальця. І сьогодні у нас ці напрями прибуткові. Судову ми тільки почали, це справжня боротьба із судами", - підкреслює Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський - фото Знай.ua
Володимир Зеленський - фото Знай.ua

А найвдалішою, за словами глави держави, на сьогодні є інфраструктурна – розвиток цієї сфери був найбільший за 50 років. Вимірюється успіх у тисячах нових кілометрів доріг та початок будівництва 150 мостів.

Форум "Велике будівництво: нова залізниця", facebook.com/dshmyhal/
Форум "Велике будівництво: нова залізниця", facebook.com/dshmyhal/

Проте, саме тема доріг вже другий рік поспіль на фоні пандемії коронавірусу стає головною причиною непорозуміння – як в серед українців, так і серед політиків.

Як стверджують нардепи, у той час, як від нестачі кисню помирає чисельна кількість пацієнтів і на кисневі станції і лікарнях Кабмін виділило лише 390 млн, тижнем пізніше було знайдено додаткових 15 млрд грн на дороги.

Львівська лікарня, фото з фейсбук
Львівська лікарня, фото з фейсбук

Одним з найважливіших досягнень президент також вважає створення першого в Україні національного авіаперевізника Ukrainian national airlines, презентація якого відбулася 25 листопада.

Підкупи депутатів і шантаж Міністерств

Не оминув увагою він і тему підкупу депутатів. І, якщо зараз в законодавстві відсутнє покарання за це, то невдовзі воно може з'явитися – а відповідальним за це має бути Парламент.

"Ми знаємо, що деякі партії організовують страйки, де багато літніх людей, даючи їм по 1000 грн. Так, вони вийдуть з плакатами. А головне що? Картинка – нею потім користується багато людей, як роблять власники певних каналів та інтернет-сайтів. І третє – ніхто не має права купувати депутатів в середині. Покарання за те, що хтось роздає гроші, немає в Законодавстві – і це мають вирішувати у Верховній Раді", - зазначає президент України Володимир Зеленський.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Як підкреслив президент, головним джерелом вливання коштів топових бізнесменів має стати не підкуп та інформаційна війна, а створювання нових робочих місць.

"Сьогодні знайти міжнародні інвестиції в державу дуже складно, а внутрішні інвестиції є – на сьогодні у нас близько 10 людей, у яких не інвестованими є 10-20 млрд. Ми очікуємо ці гроші від МВФ, а вони є в державі. Але будувати свою власну "державку" в Україні або перекривати кисень тому чи іншому Міністерству, якщо тебе щось не влаштовує – це неправильно", - наголошує Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський - марафон, скріншот
Володимир Зеленський - марафон, скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.