Питанням ким же були його предки задаються чимало людей. Віднайти таку інформацію сьогодні може кожен. Розпочати потрібно із власної сімейної історії, опитати старших родичів, та з'ясувати якнайповнішу інформацію, таку як:

• Назв населених пунктів

• Років народження, укладання шлюбів, смерті

• Імен та прізвищ для жінок – дівочі

• Віросповідання

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

• Стан або рід занять

• Місць та років навчання, роботи тощо.

Також у сімейному архіві необхідно пошукати старі фотографії, свідоцтва, довідки, листування – якщо таке збереглося, то допоможе у пошуку.

Додатковим джерелом інформації є кладовище. Там на могилах можна прочитати прізвища, імена, по батькові, дати народження і смерті померлих родичів та побачити їх фото.

Коли дати, імена і географія уточнені можна звернутися до відповідних архівів та продовжити дослідження.

Зазначаємо, що серед документів державних архівів України немає окремого фонду, який зберігав би родоводи.

Вивчення родоводу передбачає опрацювання метричних книг, актових записів, різноманітних списків та інших джерел, які зберігаються не в одному архіві, а зазвичай розосереджені по різних архівних установах.

Самостійно державні архіви не проводять генеалогічні дослідження, а пропонують фізичній/юридичній особі, яка звернулася до архіву, самостійно провести пошук за документами архіву у читальній залі.

Генеалогічні дослідження найбільше проводяться у центральних державних історичних архівах у Києві та Львові. Щоб дослідити власну сімейну історію, потрібно набратися терпіння, адже знадобиться тривалий час, щоб опрацювати багато джерел, і знайти необхідну інформацію.

Знай.ua розповів про Курс валют 26 листопада "покарав" гривню за стійкість - дола і євро об'єдналися і рвонули вгору

Нагадуємо, Маршрутникам дозволять набивати транспорт стоячими пасажирами: МОЗ не проти

Як раніше повідомив портал Знай.ua про Пресс-марафон Володимира Зеленського: скандал з пресою, щупальця олігархів і головні помилки