Ще на початку тижня глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив про те, що згодом можуть дозволити перевезення не тільки "сидячих пасажирів" в громадському транспорті, у великих містах.

Він зазначив, що до нього звернулися мери частини населених пунктів з проханням переглянути норми, що стосуються перевезень тільки пасажирів на сидячих місцях.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

"Ми будемо йти їм назустріч...", - заявив Віктор Ляшко.

Зараз обмеження досить категоричні, адже перевозити пасажирів можна за кількістю місць для сидіння, а також за наявності довідки про вакцинацію від коронавірусу (COVID-19) або ж ПЛР-тесту. Дану норму можуть з часом скасувати, хоча в деяких містах продовжують фіксувати неприємні ситуації, пов'язані з порушенням даних вимог. Наприклад, це стосується громадського транспорту Києва та Дніпра.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

А ось Українка з Миколаєва поскаржилася на заповзятливих маршрутників, які вирішили самостійно ввести тарифи для стоячих пасажирів.

"Хочу запитати. У нас проїзд вже подорожчав? Їхала сьогодні на роботу. Заходжу в 53 маршрутку. Репліка вбила: "Жінка, я стоячих беру по 10 гривень", - пише вона.

Нахабство маршрутників, скріншот: Facebook
Нахабство маршрутників, скріншот: Facebook

Нагадаємо, названа найчастіша причина смертей українців, і це не коронавірус

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні посилять карантин і змінять термін дії сертифіката: кому загрожують штрафи від 34 до 170 тисяч гривень

Знай.ua писав, МОЗ розщедрився на 186 млн грн на медикаменти для українців: хто і як зможе отримати їх безкоштовно