Кожна українка може безкоштовно народити у державній медустанові, адже пологи оплатить Національна служба здоров'я України. Але, якщо ви хочете про умови підвищеного комфорту, то доведеться заплатити.

Про це повідомляє "finance.ua"

Якщо ви хочете, щоб за вашою вагітністю спостерігали у приватних клініках, то це буде коштувати від 20 тис грн при пізній постановці на облік, і від 23 до 62 тис грн з моменту, як жінка дізналася про свій стан.

Скрін, відео YouTube Пологовий будинок
Скрін, відео YouTube Пологовий будинок

Зазначимо, що стати на облік можна в будь-який час, але краще починати ведення вагітності з 6-10 тижня. Допомога гінеколога буде безкоштовною, якщо заклад уклав відповідний договір з Нацслужбою здоров'я по пакету "Амбулаторна медична допомога".

До амбулаторної допомоги за Програмою медичних гарантій входять наступні послуги, які пацієнтка отримує безоплатно:

  • УЗД для вагітної;
  • загально-клінічні та біохімічні лабораторні обстеження;
  • спостереження чи лікування в амбулаторних умовах і в умовах денного стаціонару;
  • госпіталізація для збереження вагітності, а для планової госпіталізації потрібне електронне направлення від лікаря, який спостерігає вагітну;
  • невідкладна медична допомога надається без направлення.

пологовий будинок, скріншот з відео
пологовий будинок, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
Якщо розглядати період вагітності повністю, то за даними на офіційному сайті НСЗУ до безоплатного пакету допомоги при пологах включено: моніторинг вагітної, а після народження - мами та дитини, зниження больових відчуттів під час пологів та медична допомога при фізіологічних пологах. А також інтенсивна терапія матері та дитини, партнерські пологи, необхідна реанімація для дитини, неонатальний скрінінг, вакцинація та харчування під час перебування у стаціонарі.

Інфорафіка finance.ua
Інфорафіка finance.ua

Жінки в Україні мають можливість обрати будь-який пологовий будинок, незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання. У держаних лікарнях пологи будуть безкоштовними, а у приватних сума коливається від 50-106 тис. грн.