В Україні стрімко зростають ціна на популярні продукти харчування і надалі очікувати здешевлення не варто. Фахівці попереджають, що з другого кварталу наступного року ціни на всі види м'яса можуть зрости як мінімум в половину. Про це розповідати Українські новини, повідомляє Новинар.

М'ясо, фото: Unian
М'ясо, фото: Unian

Експерти відзначають, що Україні загрожує продовольча катастрофа. Справа в тому, що вартість кормів зросла в половину і Свинарі можуть не тільки залишитися без прибутку, а ще й потерпіти збиток у розмірі 1 000-2 000 гривень на кожних 100 кілограмах живої ваги свиней.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

В цей же час у сусідній країні — Польщі через зниження цін на свиней до 30 гривень за кіло, збитки свинокомплексів сягають 500 гривень на 100 кг живої ваги.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В Україні ж вартість закупівлі свиней підприємствами м'ясної галузі сягає 45 гривень за кіло і Свинарі вже почали скаржитися на те, що зазнають збитків.

Відзначається, що в нашій країні доходи громадян самі мізерні ніж в інших країнах Європи, а витрати на продукти харчування складають близько 60% всіх доходів, при цьому в інших країнах цифри менше в 3-6 разів.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Варто нагадати, що в Україні стрімко зросли ціни на сало. Цінники на" Генеральське " сало досягають 350 гривень за кілограм. Відзначається, що м'ясо для гасіння можна купити набагато дешевше.

Також дорожчає соняшникова олія і цукор, незважаючи на те, що в поточному році був відмінний урожай соняшнику і цукрових буряків. І ціна буде лише зростати.

Нагадаємо, що м'ясо-1,4%, хліб-1,8% та овочі на 10%: експерт порівняв ціни на основні продукти в Україні та за кордоном

Раніше повідомлялося, що експерти пояснили, чи варто очікувати зниження цін на продукти в 2022 році

Також, ний рік-2022: нетривіальний рецепт святкового олів'є без ковбаси.