У п'ятницю, 26 листопада відзначається велике свято - Івана Златоустого. Які існують традиції на цей день, заборони, і від чого рекомендується відмовитися.

Жив він в 4-5 столітті, і був архієпископом в Константинополі. У цей день все завмирає, і покривається сніговим покривом. Принаймні так було всього раніше, як відзначали наші предки. Також, цей день завжди славився вітряною погодою, тому сильного потепління чекати не варто.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Існує ряд прикмет на цей день. Наприклад, якщо все таки буде погана погода, то людей чекає хороший урожай в наступному році. Потепління варто очікувати в тому випадку, якщо вдень сильний вітер, а під вечір все заспокоїться.

Іван Златоуст, фото: вільне джерело
Іван Златоуст, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Небо всіяне яскравими зірками - до снігу і холодної погоди. Якщо вдень йде сніг, то до вечора вдарить мороз.

У цей день найкраще буде відправитися в довгоочікувану відпустку, про який ви так давно мріяли. Він буде вдалим і благополучним. Також, наші предки ліпили багато-багато пельменів, і відразу ж з'їдали. Робили це для того, щоб в наступному році вас чекало щастя і спокій.

Обов'язково варто приділити увагу лікуванню дітей, у яких є проблеми з промовою, а Івану Златоусту потрібно помолитися від усього серця, і попросити покарання для шахраїв і хабарників.

Молитва, фото: Facebook
Молитва, фото: Facebook

Як і в будь-який інший свято існують деякі заборони. Заборонено сваритися і лаятися. Контролюйте свої емоції і вчинки. Не можна нічого позичати сусідам, щоб не вкрали щастя.

Нагадаємо, що священик пояснив, чи можна хрестити дітей з іменами, яких немає у святцях УПЦ

Раніше повідомлялося про День Святої Людмили та ікони Пресвятої Богородиці: важка доля мучениці і заборони на сьогодні

Знай.ua писав,священик пояснив, скільки разів можна вінчатися в церкві