Відомий український журналіст та блогер Констянтин Грубич відправився у невеличку гастрономічну мандрівку до Тарутинського степу на Одещині. Там його навчили готувати традиційний десерт - молдавський бісквіт Флоаре.
На своєму youtube-каналі Костянтин Грубич показав, як місцева господиня Лариса приготувала солодкий кекс із кукурудзяного борошна "Флоаре". Варто зауважити, що молдавською "Флоаре" означає "Квітка".

Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео
Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео

Вам знадобиться:
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1 склянка кукурудзяного борошна
- 3 ст ложки кукурудзяного крохмалю
- 2 чайні ложки натертої цедри лимона
- 1 чайна ложна з гіркою соди харчової або розпушувача
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 200 мл молока
- 100 мл соняшникової олії

Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео
Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео

Спосіб приготування:
Для початку потрібно поєднати цукор з яйцями і добре збити. Згодом додати молоко й олію, і знову все добре збити. Окремо змішайте усі сухі складники, не забудьте про соду.
Після цього поєднайте сухі та рідкі інгредієнти та гарно перемішайте. Стежте за тим, аби не утворювалися грудочки. Отриману суміш залийте у змазану олією силіконову форму та випікайте у духовці приблизно пів години при температурі 180 градусів.

Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео
Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео

Коли пиріг охолоне можна змазати його сиропом. Для цього змішайте 100 г окропу, 50 г цукру та 2 пакетики ваніліну.
Смачного!

Популярні новини зараз

"Це Різдво потрясе світ": чоловік стверджує, що прийшов з 2485 року, і попередив людство

Тоня Матвієнко загнала Арсена Мірзояна додому одним знімком: біг, як ошпарений

Зрада, маленька донька і дорослі розваги: що відомо про обранця Злати Огнєвіч на "Холостячці" Андрія Задворного

Олена Кравець з "Квартал 95" показала, що вчудила її донька Маша: до такого не додумалися навіть діти Олі Полякової

Показати ще