Відомий український журналіст та блогер Констянтин Грубич відправився у невеличку гастрономічну мандрівку до Тарутинського степу на Одещині. Там його навчили готувати традиційний десерт - молдавський бісквіт Флоаре.
На своєму youtube-каналі Костянтин Грубич показав, як місцева господиня Лариса приготувала солодкий кекс із кукурудзяного борошна "Флоаре". Варто зауважити, що молдавською "Флоаре" означає "Квітка".

Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео
Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео

Вам знадобиться:
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1 склянка кукурудзяного борошна
- 3 ст ложки кукурудзяного крохмалю
- 2 чайні ложки натертої цедри лимона
- 1 чайна ложна з гіркою соди харчової або розпушувача
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 200 мл молока
- 100 мл соняшникової олії

Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео
Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео

Спосіб приготування:
Для початку потрібно поєднати цукор з яйцями і добре збити. Згодом додати молоко й олію, і знову все добре збити. Окремо змішайте усі сухі складники, не забудьте про соду.
Після цього поєднайте сухі та рідкі інгредієнти та гарно перемішайте. Стежте за тим, аби не утворювалися грудочки. Отриману суміш залийте у змазану олією силіконову форму та випікайте у духовці приблизно пів години при температурі 180 градусів.

Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео
Молдавський бісквіт Флоаре, скріншот із відео

Коли пиріг охолоне можна змазати його сиропом. Для цього змішайте 100 г окропу, 50 г цукру та 2 пакетики ваніліну.
Смачного!

Популярні новини зараз
Тепер це з Україною надовго: мешканців нашої країни попередили про "побочку" війни Відомий продюсер розповів про космічну пенсію Софії Ротару: "Ох, хлопці, вам би таку" Олександр Усик перед боєм з Джошуа показав, яким тавром помітить супротивника: "Навіть питати не треба від кого" Екстрасенс Альона Курилова розповіла, як і коли закінчиться війна в Україні: "Чекаю 1 листопада"
Показати ще