Доктор Євген Комаровський розповів, що потрібно робити якщо у дитини захворіло вухо. Відповідний пост з'явився на його офіційній сторінці в соціальній мережі.

Відомий український педіатр Євген Комаровський, до якого прислухаються і мами, і бабусі, дає корисні поради про те, як лікувати своїх дітей і коли слід поводитися з лікарем, що зробило його популярним.

Євген Комаровський, instagram.com/doctor_komarovskiy
Євген Комаровський, instagram.com/doctor_komarovskiy

На його офіційній сторінці в соціальній мережі 9,5 мільйона чоловік, які лайкають і коментують кожен його пост.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

24 листопада Євген Комаровський підняв питання про біль у вусі. Часто бувають такі ситуації, коли побачитися з лікарем можна лише вранці, проте біль дитина відчуває зараз.

Терміново викликати лікаря потрібно при таких ситуаціях.

  • Біль у вусі виникла у дитини молодше 3 місяців;⁣
  • Помірний біль триває більше 3 годин;⁣
    навіть слабовираженная біль триває більше доби;
  • ⁣Біль у вусі поєднується c головним болем або болем в м'язах шиї.⁣

Тут дуже важливо розуміти, що дитині не повинно бути дуже погано. У тому випадку, якщо він блідий, млявий, не їсть, не п'є і має блювоту або плаче - терміново звертатися до лікаря.

У більш простих ситуаціях можна обмежитися простим алгоритмом.

  • Обмежити фізичну активність дитини;⁣
    викликати відволікаючі позитивні емоції-іграшки, книжки, вашу увагу;⁣
  • Застосувати знеболюючі засоби. З цією метою допустимо використання двох близьких по ефективності і безпеки ліків-парацетамолу та ібупрофену;⁣
  • Хворе вухо закрити (шапочкою, косиночкою);⁣
  • Закапати в ніс судинозвужувальні краплі, які, звичайно, є у вашій домашній аптечці невідкладної допомоги.⁣

Нагадаємо, отруєння дитини грибами: доктор Комаровський заборонив самолікування і показав інструкцію "виживання". За словами педіатра, при підозрі на отруєння грибами необхідно негайно звернутися до лікаря. У такій ситуації самолікування протипоказано.

Раніше повідомляли, що 22 - річна Аня розповіла про випробування модельних кастингів-красуням заборонили їсти. Анна Гантт в опублікованому зверненні розповіла історію, яка сталася з нею на останньому кастингу на модний показ. Про це дівчина детально розповіла у своєму емоційному зверненні в мережі TikTok.

Знай.uа писав, плід любові Джонні Деппа і Ванесси Параді вже дозрів - 22-річна Лілі-Роуз помітили в одних трусиках.