Міністр соціальної політики Марина Лазебна дала велике інтерв'ю, де розповіла більш детально про субсидії, що українцям необхідно про це знати, і які існують нюанси.

Марина Лазебна дала інтерв'ю спеціальному випуску "урядового кур'єра", присвяченому питанням житлових субсидій.

Субсидія, фото: скріншот
Субсидія, фото: скріншот

Спочатку обговорили, чи вистачить усім грошей на таку соціальну виплату, і в міністерстві зазначають, що так і буде. Уряд заклав 38,4 мільярда гривень, а це на 3,2 мільярда більше, ніж цього року.

Даних виплат буде достатньо і для тих, хто вже подав заявку, і тим, хто тільки збирається це зробити.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Далі прозвучало питання, яке багатьох хвилює. Чи не припиняться виплати під час карантину.

"Призначена субсидія буде стабільно виплачуватися і в період карантину. Ніяких змін для одержує людини не відбудеться. Більш того, якщо регіон, в якому ви проживаєте, потрапляє в «Червону» карантинну зону, субсидії на найбільш використовувані комунальні послуги (вода, електроенергія, газ) будуть збільшені" - йдеться в повідомленні.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Отримати субсидію можуть і безробітні. Механізм надання таких виплат на оплату комунальних послуг зроблений спеціально для тих, хто опинився в складних життєвих обставинах, і ось, втрата роботи - одна з них.

Для того, щоб це сталося, необхідно зареєструватися в службі зайнятості, і подати заявку на субсидію. При розрахунку субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю, а не розміри заробітної плати, яку отримувала людина до втрати роботи.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Нагадаємо, що українці, які ховаються від податкової, втратять субсидії: постраждає вся сім'я

Раніше повідомлялося, що українцям піднімуть пенсії: кому і коли чекати надбавку

Також, власні "колеса" і дача більше не перешкода для субсидії-кому світить допомога від держави.