Українці вимагають влаштувати перевірку та налагодити роботу управляючих компаній, ЖЕКів та комунальних організацій. Відповідне звернення з’явилося на сайті Офісу президента.

На думку автора петиції, ситуація довкола надання комунальних послуг в країні – критична.

«Щоб укладати договір з компаніями типу ЖЕКу, УК, чи укладати договір на послугу типу газу, води, електрики, треба пройти сім кіл пекла (неможливо вийти на контакт, купа паперів з усього світу). Іноді УК не дозволяє укладати договір напряму, за що люди сплачують ще більші гроші на тарифи та "послуги" від УК. Безпідставне підвищення цін на послуги в кілька разів», - впевнений Кирилоо Кисельов.

Крім того, його не влаштовує якість надання послуг.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Ви залишаєте заявку, а вона не виконується вже півроку. І ви, як житель будинку, не можете вплинути на процес. Тобто безвідповідальне ставлення до роботи та повне нехтування своїми обов'язками», - обурюється він.

Як вихід, автор петиції пропонує створення єдиної платформи для ведення скарг та можливість слідкування за прогресом.

Комунальні послуги, кадр з відео
Комунальні послуги, кадр з відео

Він сподівається, що петиція дозволить підвищити відповідальність керівників комунальних послуг, та у разі нехтування обов'язками їх очікуватимуть штрафи понад 10 мінімальних заробітних плат.

Також чоловік очікує прозорої і публічної системи, де можна було б продивитись усі заявки та стан їх виконання, термін закінчення робіт.

«У разі якщо компанія не якісно виконала, або не виконала заявку, можливість оскарження до повної ліквідації проблеми. Єдина система прийняття скарг на комунальні центри та їх вирішення. Публічна обґрунтованість підвищення послуг та перевірка їх виконання. У разі халатного виконання, чи не виконання послуг - штрафи для керівництва», - вимагає громадянин.

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Нагадаємо, підвищення цін на газ вдарить по гаманцях українців: як це вплине на популярні послугим

Раніше Знай писав, що в Україні знову подорожчали хліб, масло та інші продукти: як змінилися ціни за 8 років.

Як повідомляв Знай.ua , ні грошей, ні квартири: Українка викрила схему забудовників, залишили без житла сотні людей.