Нещодавно водій маршрутки в Києві несподівано загальмував, внаслідок чого пасажирка отримала серйозні травми і потрапила на операційний стіл. Хто несе відповідальність за ваше життя у громадському транспорті, чи застраховані пасажири і що робити постраждалим – пояснив адвокат Іван Бодня в ефірі «Твій день» на телеканалі «1+1».

«З юридичної точки зору, це дорожньо-транспортна пригода. Тому водій має діяти, як передбачено правилами дорожнього руху та Законом «Про дорожній рух». Тобто в будь-якому випадку потрібно викликати поліцію і, в першу чергу, швидку допомогу, та фіксувати це як дорожньо-транспортну пригоду», - розповів Бодня.

Він додав, що водій у жодному разі не повинен тікати з місця пригоди, бо залишення місця ДТП і постраждалого – це дуже серйозні порушення.

«Тому такі збитки компенсуватиме перевізник. Всі водії, як приватних транспортних засобів, так і маршруток, мають поліси страхування. Обов’язково треба скористатися такою можливістю – відшкодування за рахунок страхових виплат».

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Маршрутки, фото hromadske
Маршрутки, фото hromadske

Як добитися компенсації і довести вину перевізника?

«Звісно, є багато нюансів у законодавстві. На відміну від міжміських перевезень, пасажири міських маршруток не отримують від водія квиток. Однак наявність квитка гарантує доведення факту перевезення. Може допомогти велика кількість свідків. Головне – довести факт, що особа скористалася послугою перевізника і перебувала в маршрутці під час ДТП. Викликати поліцію, записати дані свідків, зняти відео. Зібрати інформацію, яка допоможе підтвердити дані в суді. Потім звернутися до перевізника по компенсацію», - пояснив юрист.

Нагадаємо, раніше в "Київстарі" розповіли, як розпізнати шахраїв: "Можете відразу класти трубку".

Також "Знай.uа" шахраї скупили на всі гроші Українки музику в ITunes, ПриватБанк відмовився повертати списане: "Не маю жодного гаджета від Apple".

Як повідомляв портал «Знай.uа", шахраї виманили в української пенсіонерки останні гроші: представилися дочкою, потрапила в ДТП.