Настав час перевзувати ваші автомобілі. Термометри синоптиків дедалі частіше показують мінусову температуру, тому їздити на літній гумі стає небезпечніше. Поки немає снігу та ожеледиці, у водіїв ще є час перевзути автомобілі в зимову гуму. Щоб не ковзати дорогами, як сани, та іншим не заважати. Як зробити це правильно, підказали у «Фактах ICTV».

Із настанням холодів керувати автомобілем стає важче. Ажіотаж із «перевзуванням» автомобілів на СТО триває вже місяць. Шиномонтажники радять не затягувати з цим – як тільки температура повітря опускається нижче 5-7 градусів тепла – час ставити зимову гуму.

Від типу гуми залежить гальмівний шлях, а, отже, і чиєсь життя – ваше чи пішохода. За теплої погоди на швидкості в 100 км за годину різниця в гальмівних шляхах може скласти лише кілька метрів. Однак вже за морозної погоди на швидкості в 50 км за годину різниця в гальмівних шляхах вражає – вдвічі. Отже, це може бути дуже небезпечно у критичній ситуації.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Обрати гуму треба правильно – все залежить від того, живете ви в мегаполісі чи за містом.

«Шина-єврозима – вона більше підійде для міста чи траси. Шипована шина підійде для льоду, однак вона більше шумить на асфальті. Для сильно засніженої дороги і виїзду за місто рекомендують арктичні шини», - розповів спеціаліст.

Машини. Фото: Immigrant Austria
Машини. Фото: Immigrant Austria
Машини. Фото: Immigrant Austria

Заміна шин обійдеться водію в середньому в 500 гривень. Проте, якщо ваші сезонні шини зовсім зносилися, доведеться купувати нові – одна шина обійдеться від 1000 до 10-15 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у мережі показали гібридний "Москвич", який розполохує водіїв

Раніше повідомляли, що українцям показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, у мережі показали фейкові кросовери ЗАЗ