У світі очікується істотне подорожчання золота. До таких висновків прийшли аналітики однієї з найбільших інвестиційних компаній в США і Світі Goldman Sachs.

За їхніми прогнозами, інвестори, які довгий час нехтували цим дорогоцінним металом, вже на початку 2022 року переглянуть свої позиції і вартість золота досягне двох тисяч доларів за унцію.

Золоті прикраси
Золоті прикраси // navseruki.guru

Відповідно до базового сценарію Goldman Sachs, стрибок вартості золота очікується вже на початку наступного року. Прогнози припускають, що для досягнення цільового показника ціна на цей дорогоцінний метал підніметься приблизно на 7% від поточного рівня.

Основним і визначальним фактором зростання золотих котирувань стала інфляція. Якщо протягом останніх місяців зростання споживчих цін розглядали як щось тимчасове, то тепер все вище ймовірність інфляційного сплеску, який затягнеться на більш тривалий період.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Разом з тим, в найближчий місяць значного зростання вартості золота очікувати не доводиться. Цьому посприяє зміцнення курсу долара.

Нагадаємо, Олександр Гончаров заявив, що міцний курс гривні це не завжди добре

Як повідомляв Знай.uа, 28 гривень за долар і шалене зростання інфляції? Українцям розповіли, чого очікувати вже цієї зими

Також Знай.uа курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара