У Рахові суддя повернув гривнями здачу з отриманого доларами хабара.


Про це повідомляє видання "Закарпаття Онлайн"

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України підтвердила вирок - 6 років тюремного ув'язнення для судді Рахівського районного суду Івана Тулика. Його судили за отримання відразу двох хабарів. У вересні 2018 року суддя отримав 400 доларів, а в березні 2019 року – 10 тисяч гривень.

Іван Тулик, фото"Закарпаття Онлайн"
Іван Тулик, фото"Закарпаття Онлайн"

Варто зазначити, що коли Іван Тулик вимагав хабар у 10 000 гривень, йому дали 400 доларів. Тулик перерахував гроші за курсом і віддав здачу - 700 гривень.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Слідство встановило, що за ці гроші суддя погодився розглянути на користь заявника цивільну справу про стягнення боргу. Судді інкримінувалося вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Суддю-хабарника засудили до позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права обіймати посаду судді протягом 3 років і з конфіскацією всього належного йому майна. Рішення вже вступило в законну силу.

У мережі українці по-різному відреагували на ситуацію. Деякі відзначили, що цей суддя порядна людина, проте деякі заперечували це.

"Тулик порядна людина, просто його підставили", " Хорошого суддю посадили у в'язницю він дуже хороша людина. Та це його самі свої колеги по роботі підставили на хабар", - зазначили городяни.

"Ми думали, що при новій владі хоч щось зміниться. Але на жаль. За 10 тис.грн повинні знищити засудити, а хто обкрадає державну казну, всі досягають успіху. Правда тільки на небі. Здохли б ці судді, які на чесних людях показують нібито правду", — зазначила Ольга.

"Туди б провести половину Ужгородського міського суду", - зазначив мешканець Ужгорода.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Нагадавши, арешт рахунків за борги: як не втратити гроші через несплачену комуналку