Apple не збирається відставати від трендів і планує до 2025 випустити власний автомобіль, який буде оснащений автономною системою водіння без використання керма і педалей. Про це повідомляють джерела Bloomberg.

За наявними у видання даними, куратором проекту призначено Кевіна Лінча, який керує командою Apple. Розробка електромобіля передбачає керування транспортним засобом без участі людини. Нагадаємо, що Кевін Лінч займався програмним забезпеченням Apple Watch.

Наголошується і на тому, що існує ще один варіант, яким займалася автокоманда Apple. У концепті розглядався автомобіль з обмеженими можливостями автономного водіння, при цьому в ньому мали бути присутніми органи керування звичайного авто: системи кермового керування, ножне прискорення та гальмо.

автомобіль, скриншот youtube CopyPasta
автомобіль, скриншот youtube CopyPasta

За словами джерел, якщо через 4 роки Apple успішно завершить розробку забезпечення автономного водіння, ми зможемо побачити перші моделі безпілотних автомобілів вже до 2025 року. Якщо ж цього не станеться, то випуск буде перенесено на пізніший термін. На даному етапі команда розробила чіп, який відповідає за безпілотне водіння, також компанія перебуває у пошуках партнерів, які зможуть здійснювати збирання автомобілів.

Apple відмовилися коментувати ці чутки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

автомобіль, скриншот youtube CopyPasta
автомобіль, скриншот youtube CopyPasta

Знай.ua нагадує: Apple презентував ноутбук Macbook Pro: найпотужніший процесор у світі

Як раніше повідомляв Знай.ua: Facebook зникне назавжди: Цукерберг все вирішив

Також Знай.ua писав: Чоловік замовив на розпродажі новий iPhone, але кур'єр привіз шматки мила: вже не перший випадок