Кандидат біологічних наук Вікторія Кравченко стала героїнею нового шоу Раміни Есхакзай "Ходять чутки". Тут вона дала відповіді на найпоширеніші питання про мозок.

Зокрема, Вікторія Кравченко розповіла чи відзначитися жіночий мозок від чоловічого. Кандидат біологічних наук зазначила, що мозок чоловіка і жінки дуже схожий, проте все ж є деякі відмінності.

Вікторія Кравченко, скріншот з відео
Вікторія Кравченко, скріншот з відео

"Є ділянки, які різняться сильно. Це ті ділянки, які забезпечують програми поведінки, що відповідають за розмноження. І тут дуже важливо, щоб вони відрізнялися, адже поведінковий репертуар жінки і чоловіка, коли вони створюють пару і залишають потомство відрізняється, і відповідно ті центри, які за це відповідають - відрізняються", — зазначила Вікторія Кравченко.

Вікторія Кравченко також не минула тему старіння і розповіла, чому з віком людині стає складніше запам'ятовувати ті чи інші речі і вивчати нове. Вона зазначила, що це пов'язано зі стереотипізацією поведінки. Вона полягає в тому, що в мозку закріплюються програми дії, які нам вдаються найкраще, це ті шляхи які точно приведуть до успіху. Тому мозку легше працювати за таким принципом.

Вікторія Кравченко, скріншот з відео
Вікторія Кравченко, скріншот з відео

"Коли ми вирішуємо, як вчинити в ситуації, мозок зважує і по суті вибирає, яку програму поведінки запустити. Можна сказати, що мозок лінується. Якщо є спосіб, як вирішити питання, і він хороший, ви вже так робили і на це витрачається мінімум зусиль, прокладений нейронний шлях легко активується. Нам більш комфортно піти цим шляхом, тому що це легко і економить сили. Чим старше ми стаємо, тим більше нам хочеться поекономити сили", - зазначила вона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
Також вона розповіла, як мозок сприймає реальність. Адже вчені не раз проводили експеримент, коли досліджували групу людей, які займалися спортом, і групу, яка думала, що вони займаються спортом, і їх показники виявилися ідентичними.

Вікторія Кравченко, скріншот з відео
Вікторія Кравченко, скріншот з відео

"Мова йде про так зване ментальне тренування або ментальна візуалізація і це досить часта практика в протоколі спортивних тренувань. Насправді не все так райдужно. Якщо можна було б тренуватися виключно уявою того, що ми це робимо, то всі спортсмени покинули б спортзали. Якщо взяти скани мозку під час цього, то там все буде дійсно схожим, крім того, коли мозок дає сигнал на м'язи", — зазначила Вікторія Кравченко.

Самоізоляція і локдаун сильно вплинули на людину і Вікторія Кравченко розповів, як це вплинуло на наш мозок.

"Вплив ізоляції на людину показує, що нічого хорошого не відбувається, тому що втрачається живе спілкування, яке супроводжується позитивними емоціями. Не стільки ізоляція впливає, як почуття самотності", - розповіла Кравченко.

Через технологічний прогрес і розвиток сучасне поклоніння стало менше спілкуватися наживо. Адже зараз можна дізнатися, що відбувається у людини, просто написавши йому в соцмережах. Кравченко розповіла, чи відобразиться це на мозку.

"Мозок дуже адаптивний. Купа всього сталася, коли ми вийшли з савани, були найрізноманітніші зміни і до всіх мозок пристосувався. Не думаю, що гаджети це те, що погубить наш мозок", — підсумувала вона.

Нагадавши, колишня Козловського Раміна "вигуляла" свого хлопця з двома іншими красунями: "хто запитує про дітей"

Раніше Знай писав, генетик Олександр Коляда про острів довгожителів, гени українців і креми від старості: "природі не потрібно..."

Також Знай повідомляв, колишня Козловського Раміна зізналася, хто в будинку їсть за трьох-новий наречений ні при чому: "захотілося борщу"