У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що українці можуть відсвяткувати Новий рік без обмежень, які передбачають "червоні зони". Про умови для скасування жорсткого карантину розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Кузін поклав відповідальність за вихід із "червоних зон" на українців та зазначив, що швидкість виходу кожного регіону із зони жорсткого карантину залежить від самих громадян: рівня вакцинації, дотримання протиепідемічних вимог та інших факторів.

"При дотриманні всіх вимог сподіваємося, що є шанси провести Новий рік не в "червоній зоні", - сказав він.

Новорічні свята, скриншот youtube ТСН
Новорічні свята, скриншот youtube ТСН

На даний момент у так званій "червоній" зоні знаходяться 17 областей, де карантинними обмеженнями заборонено роботу ТРЦ, непродовольчих магазинів, не функціонують заклади громадського харчування, фітнес-центри та спортзали, обмежено проведення публічних заходів. Також на офлайн-навчанні перебувають школярі та студенти, крім учнів 1-4 класів та тих дітей, які відвідують дитячі садки.

Проте заклади, де 100% персоналу вакциновано, можуть продовжувати роботу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Знай.ua нагадує: Ціни на продукти "злетять" перед Новим Роком: скільки коштуватиме борщ, олів'є та фрукти

Як раніше повідомляв Знай.ua: "Правами керую я!": вчителька-антиковідниця просто на уроці дала відсіч поліції - школярі все зняли на камеру

Також Знай.ua писав: Анатолій Анатоліч розповів, з якими обмеженнями зіштовхуються українці на кордоні: "Найжорсткіша перевірка"